Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 3. 13:21

A médiatörvény, a lex barátok és ellenségek, az új választási rendszer, az Alkotmánybíróság jogkörszűkítése ártottak Magyarországnak, vagy éppen lehetőséget teremtettek erre.

„És így tovább. A szigorú, részrehajló vagy barátokra és ellenségekre írt törvények nem csak akkor jelentenek problémát, ha az elfogadásuk utáni első héten konkrét jogsérelemhez vezetnek. Az új választási rendszer pedig nemcsak akkor elfogadhatatlan, ha általában véve nem demokratikus, hanem akkor is, ha éppen egy adott időszakban nagy eséllyel annak a pártnak kedvez, amelyik elfogadta azt, hogy a választókörzetek teljesen önkényes kialakításáról ne is beszéljünk.

Másképpen fogalmazva: lehet arról beszélni, hogy egy-egy, a Fidesz hatalmát és lehetőségeit tágító törvényjavaslat vagy éppen alaptörvény elfogadása után »bérrettegők« hada lepi el a médiát, akik kizárólag politikai megrendelésre féltik a demokráciát Magyarországon, csak akkor nevezzük nevén a dolgokat: ez politikai cinizmus. A médiatörvény, a lex barátok és ellenségek, az új választási rendszer, az Alkotmánybíróság jogkörszűkítése (a sor sajnos sokáig folytatható) ugyanis mind-mind ártottak Magyarországnak, vagy éppen a lehetőséget teremtették meg erre. Aki ezt nem érti, az vagy nagyon elvakult, vagy fizetést kap érte.”

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/1587


Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint"A jobberek egyébként is hadilábon állnak a joggal mert nem akarják tudomásul venni, hogy az agymenéseiket nem lehet a jogállam eszközeivel megvalósítani."

Az meglehet, valószínű, hogy ebben igazad van. Azzal viszont a jobberek tökéletesen tisztában vannak, hogy mi a demokrácia. Hatalom a többség nevében.

Válaszok:
G. Pantyelejevics | 2012. május 3. 14:23
tarackos | 2012. május 3. 14:43

A legtalálóbb ami létezik.

Demokráciában, a hatalom semmiben sincs korlátozva, a demokratikus hatalom számára nem léteznek határok, azaz, a demokrácia korlátozatlan hatalom.


"Az a baj, hogy az abszolút többséghez abszolút hatalmat kapcsolnakô

Ez a demokrácia lényege. A két farkas, és a birka arról szavaz, hogy mi legyen vacsorára.

Válaszok:
tarackos | 2012. május 3. 16:14

"Ugyanis a jól értelmezett demokrácia együttműködésről szól és nem hatalomról"

Ez az "együttműködés" csak abban az esetben volna igaz, ha pld. az erőszervezetek nem kényszerítenék ki ezt az együttműködést, és kizárólag csakis védelemre és jogorvoslásra lenne használva. Pld. azt, aki nem fizet adót, nem lehetne büntetni, lecsukni, nem lehetne állami végrehajtók segítségével behajtani adóhátralékát, azaz, az adók önkéntesek volnának.


A világot nem az ideologiai óhajok szemüvegén keresztül szoktam nézni.

Válaszok:
tarackos | 2012. május 3. 17:26

"Apropó: ilyen mérnincs a médiatörvényben?"

Majd ha a választott hatalom sámára ez lessz a lefőbb felétele hogy a következő választásokon újra hatalomhoz juthasson, akkor benne lessz.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó