Részben szabad

2012. május 3. 13:21
Sabater
Hírszerző

A médiatörvény, a lex barátok és ellenségek, az új választási rendszer, az Alkotmánybíróság jogkörszűkítése ártottak Magyarországnak, vagy éppen lehetőséget teremtettek erre.

„És így tovább. A szigorú, részrehajló vagy barátokra és ellenségekre írt törvények nem csak akkor jelentenek problémát, ha az elfogadásuk utáni első héten konkrét jogsérelemhez vezetnek. Az új választási rendszer pedig nemcsak akkor elfogadhatatlan, ha általában véve nem demokratikus, hanem akkor is, ha éppen egy adott időszakban nagy eséllyel annak a pártnak kedvez, amelyik elfogadta azt, hogy a választókörzetek teljesen önkényes kialakításáról ne is beszéljünk.

Másképpen fogalmazva: lehet arról beszélni, hogy egy-egy, a Fidesz hatalmát és lehetőségeit tágító törvényjavaslat vagy éppen alaptörvény elfogadása után »bérrettegők« hada lepi el a médiát, akik kizárólag politikai megrendelésre féltik a demokráciát Magyarországon, csak akkor nevezzük nevén a dolgokat: ez politikai cinizmus. A médiatörvény, a lex barátok és ellenségek, az új választási rendszer, az Alkotmánybíróság jogkörszűkítése (a sor sajnos sokáig folytatható) ugyanis mind-mind ártottak Magyarországnak, vagy éppen a lehetőséget teremtették meg erre. Aki ezt nem érti, az vagy nagyon elvakult, vagy fizetést kap érte.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/1587