Még hogy sajtószabadság?

2012. május 7. 15:59

Michnai Attila
Heti Válasz

Hogy a tulajdonos, a szent sajtószabadság nevében legyen köteles lapjában korlátozás nélkül közzétenni bárki bármely szövegét, a viccek világa.

„Annak követelése, hogy a sajtóüzletbe komoly összegeket befektető tulajdonos, a szent sajtószabadság nevében legyen köteles lapjában korlátozás nélkül közzétenni bárki (»kommentelő«) bármely szövegét, nyilvánvalóan a viccek világa. Ennyi erővel akár helyet kívánhatnának maguknak a drága pénzért felállított köztéri hirdetőoszlopokon éppúgy, mint mondjuk a szendvicsemberek nyakába akasztott táblákon is.

Ellenérvként szokták a tárgyban felhozni, hogy a hozzászólóknak teret engedő oldalak látogatottságának számait alapul véve a piac igenis igényli az ilyesmit, meg hogy mennél hosszabb pórázra eresztik őket, annál népszerűbbek. Úgy lehet, csak éppen a felelősség dolga tisztázatlan. Akkor most ki viseli például a kétségtelenül létező büntetőjogi terheit a – névtelenül közreadni lehetővé tett – szövegekért, az ismeretlen szerző, avagy a nagyon is ismert honlap tulajdonosa?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/1669