Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 10. 22:30

Okostelefonon mehet a hanghívás is ip hálózaton, vagyis lófaszt fizetünk majd, nem telefonadót.

„Most pedig tegyük hozzá a telefonadót, amit beszélgetésre és sms-re vetnek ki. Mobil adatforgalomra, internetre nem. (Ilyenkor jó, ha az ötletadó politikus leragadtak a kőbaltánál és a kurblis telefonnál...) Egy céges telefon esetében a havi maximális összeg kb. egy plusz internet előfizetés ára. Okos telefonon pedig mehet a hanghívás is ip hálózaton, vagyis lófaszt fizetünk majd, nem telefonadót.

Ez pedig adhat egy újabb lökést a mobilnetnek. Azt hiszem, ennél ügyesebben nem terelgethetné pártunk és kormányunk a modern technika felé a lakosságot, hát nem?”

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/1714


41 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint"lófaszt fizetünk majd, nem telefonadót"

Már akinek az adatforgalomdíj lófasz..


Hogy is van ez?
A szerző kicsit el van tévedve.
:)
Mennyi is manapság a mobilszolgáltatóknál a mobil internet előfizetés havi díja?
:)


Én örülök neki, talán tényleg a lényegre szorítkozik sok szómenésben szenvedő rokonom és ismerősöm. Tessék találkozni, meglátogatni a nagymamát - vagy csetelni, írni. A kéretlen telefonálás = zaklatás.


A 19. századig a hortobágyi gémeskutak a kommunikáció fontos eszközei voltak... telefonadó és havidíj nélkül.
Jelezték,
- ha jön a zsandár,
- ha fehérszemély van a közelben, aki mosást és szexuális szolgáltatást vállal,
- stb...


Nem a narancsos fasiszták vették fel azt a hitelt, amit most nekik kell visszafizetni. A hitelt felvenni kellemes, visszafizetni valahogy nagyon lepra.

Válaszok:
imres | 2012. május 10. 23:29

Nehogy azt hidd, hogy ezekkel bármilyen kérdésről vitázni lehet.
:)
Ezek zsigerből írnak.
Ezek setétek.


Ej mennyivel szebb lenne ha a fizetésemből vonnák le, igaz? És minden hónapban ráírnák az adósorok alá a bérszámfejtési papírra: kedves dolgozó: Ön most annak az árát fizeti amiből a szoci-libsi kormány külföldi hitelből megvette a segélyeseket és a nyuggereket hogy 2002-ben és 2006-ban megválaszthassák a nemzetközi gazdasági érdekeket kiszolgáló szocialista nagytőkés privatizátor-kormányt.
Hát B+ inkább ezer telefonadó, bankadó és a jóég tudja mi... És ne oligarcházzon itt egyik gyökér se, mert nem vagyok olyan idealista vagy képmutató faszkalap mint az előttem szólók 90%-a: nagytőkések mindig voltak és lesznek,így értelemszerűen azokkal osztom meg szívesebben a hazámat akik tesznek is valamit érte, ha mást nem, azt hogy itthon fektetik be az összeharácsolt zséjüket.


Nekem speciel az új SZJA rendszer mellett nem okoz gondot a telefonálás utáni adó kifizetése. 700 ft, majd havonta egyszer nem kocsival megyek a sarki fűszereshez, hanem gyalog. Már meg is spóroltam a 700 ft-ot és még egészséges is. Kedves ballib kommentelők, tanulni kellett volna, meg szorgalmasan dolgozni, akkor nem lenne okotok ilyen csip-csup összegen világvégét vizionálni. És arról az apróságról se feledkezzetek meg, hogy az általatok megszavazott MSZP-SZDSZ vezette a csőd szélére az országot. Ugye mennyivel könnyebb lenne a helyzetünk, ha még meglennének azok az elsinkófált üzemek ahol munkát kapnátok, azok az ellopott ezer milliárdok aminek a részleteit most kell az adónkból visszafizetni, nem lenne egymillió devizahiteles akiknek segíteni kell, hogy ne legyen belőlük hajléktalan. Ha nem tartanánk el azokat a százezreket segílyből akiket Ti szabadítottatok a nyakunkra néhány szavazat reményében. Na lehet tovább hányni az epét az új adók miatt, megdolgoztatok érte.

Válaszok:
alkar70 | 2012. május 12. 15:16
alkar70 | 2012. május 12. 15:23

Ez a telefonadó egy kicsit túl van lihegve, nem? ATV-n is napok óta ezen rúgóznak Gréciék meg a betelefonálók.
2 forint percenként, max. 700 ft havonta, ami legalább 350 perc csicsergést jelent. Aki ennek a díját ki tudja, meg tudta eddig is fizetni azt nem fogja földhözvágni ez a 2 Ft/perc.

Válaszok:
imres | 2012. május 11. 09:14

Persze, hogy túl van lihegve.
:)
Tudod, a kettősmérce barátai - értsd: idióta baloldali kommentelő elvtársak - ilyenkor mindig a magyar társadalom totális kizsákmányolásáról beszélnek.
:)
Zsigerből. Gondolkodás nélkül. Erre vannak kódolva. Orbánnal ellentétben én azt gondolom, genetikailag.

Válaszok:
Jason Bourne | 2012. május 11. 09:49

A telefonadó meg a tranzakciós adó szerintem a legkevésbé fájdalmasabb, amit tehetnek.

A legjobban a balos politikusok reakciói "tetszenek", a zsigeri elutasítás, kritizálás.
Persze ötlet, terv, hogy az általuk összehozott deficitet hogyan lehetne lefaragni, az nincs. Ahhoz kevés a sütnivalójuk. Csak arra volt tehetségük, hogy eladósították az országot amellet hogy felélték és elkótyavetyélték a javakat.

Válaszok:
Jason Bourne | 2012. május 11. 09:50

Jav: legkevésbé fájdalmas.


Így van.
Nagy kérdés, hogy az adót te fizeted-e adózott jövedelmedből vagy a vállalkozás nyeresége rovására.
Nem mindegy.
A demagóg baloldaliak persze rögtön rávágják. A cégek úgyis áthárítják a terheket.
Nos, ez nem így működik.
A cég a piacról él. Az állampolgár választhat. Ez egy olyan játszma, ahol a cég nagyon sokat veszíthet vagy nyerhet egy-egy jól sikerült akciójával.
A bankok sem hárították át plusz költségeiket az ügyfelekre. Persze rugóznak egy kicsit, mint teszik ezt jelen pillanatban is.


Minden narancsos buzinak!tavaly a t-mobil 33-ról 42ft-re emelte a dominó nap percdijait.Tehát nem mi fizetjük meg az adókat minden tisztelt orbánszopó banda.Nem hiszem el hogy még mindig van az országba olyan majom aki beveszi ezeknek az arrogáns majmoknak a dumáját.Gratulálok nekik és remélem jól beszopnak majd valamit.

Válaszok:
imres | 2012. május 11. 14:58
Best retards | 2012. május 12. 15:46

Konrádkám, kurvára nem olyan egyszerű a mobiltelefont IP alapú hanghívással kiváltani, nem úgy megy ez, ahogy azt Móriczka, a mindenhez értő tanácsadó elképzeli.

1. Regisztrálni kell Voip rendszerbe
2. A voip azonosítót tudatni kell mindenkivel
3. Internet előfizetés szükséges hozzá

Nem megy ez egyik napról a másikra, és azért nem mindenki szenved szófosásban. Ráadásul nehogymár a mostani percdíjak mellé azt a plusz 2Ft-ot ne tudja valaki kifizetni.

Válaszok:
alkar70 | 2012. május 12. 15:18

Mi ebből a tanulság?
Ne válaszd a T-Mobilt!
:)
Ja... és tanulj meg magyarul helyesen írni!
:)


Okostelefonhoz hozzájutni ma már nem etvasz, egy olcsóbb készülék nem kerül többe, mint egy átlagos. Az adatforgalom ára is folyamatosan csökken, és fajlagosan kevesebbe kerül egy IP hívás, mint egy telefonhívás, nincs szükség hát a legnagyobb adatcsomagokra. És mivel mindegyik ilyen készülék alkalmas wifizésre is, nagyon sok helyen lehet gyakorlatilag ingyen lehet így telefonálni.

Válaszok:
Rikki Harcos | 2012. május 11. 17:49

Ja, csak az akkumulátor nem bírja egy óránál tovább.

Válaszok:
Rikki Harcos | 2012. május 11. 20:36

Meg wifin keresztül alig megy a skype, elméletileg igen, gyakorlatilag nem. Marad a 3G.


Szerintem ha a gyerekeid oktatására sem költenél, akkor még több pénzed maradna. És ha leszoknál az evésről, akkor még annál is több, és ezt mind befizethetnéd az államadósság csökkentő alapba, vagy segíthetnél Orbán rokonainak, hogy még több állami földet tudjanak bérelni.

Az MSZP-SZDSZ-t felejtsd el: 3000 milliárd manyup pénz, közel ezermilliárd különadó, megemelt nyugdíj és egészségbiztosítási járulék, megnövelt áfa, 3 újabb adó beveztés előtt és ennek ellenére az ország papírjait a bóvli kategóriába minősítették le.

Ez két év mérlege: több ezer milliárd pluszbevétel eredménye folymatos lecsúszás.


Így beszélnek a 2 forintról azok, akik a 300 forintos vizitdíj ellen buzdították az országot: most annak a kamatos árát fizetjük.


Elsinkófált üzemek: a MALÉV csőd hány ember állásvesztését okozta?

És a szétosztott ezer hektárok? Hány család kenyerét veszik el Orbán fodrászai, műkörmösei, lókaparói, vonófényezői?

Ki szabadított segílyből élőket kinek a nyakába?


Kedves dudvás proli!

Te valami elmegyógyintézetből írsz?


Szarputtony figyelj.
dugódíj Londonban is van, azt hittem a Boris győzött a héten, nem a Viktor. Miért fáj nektek ennyire ez a telefonadó? A legbugrisabb prolik, mint te használják a mobilt buszon, villamoson, vonaton unaloműzőnek. Miért kell végállomástól végállomásig permanensen ugatni rajta ötven percet? Könyvvel próbálkoztál már?
Tudod, ilyen izé, betűk meg lapok. Sokkal tapintatosabb tevékenység mint a: NA MONNNYAD! TŐTÖTTPAPRIKA ANYUKÁM SÜKET VAGY B+?? Ezt bizony érdemes megadóztatni, hátha elkussoltok tőle és végre megszűnik a prolizajszennyezés a Héven. Én azt is megadóztatnám, aki szivárogtatja az iPodját az olcsó fülzsírszedőjén keresztül, és kihallatszik a hip-hopja. Nem tudod lehalkítani oreg? Helyszíni 5000.
Ja és te ma már ne igyál.


kevesebbet kell pofázni rajta buszon, villamoson, vonaton prolikám. A mobilt nem unaloműzésre találták ki. Olvasál már könyvet?


A mobilozás nem emberi jog, mint a lakhatás, táplálkozás, egyenlő bánásmód, munka satöbbi. Lehet nemtelefonálni is. Mint ahogy tévét sem kell nézni, és akkor nem kell fizetni érte. Ezek élvezeti cikkek, nem alapjogok.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó