Klubrádió: Sárba tiporja a jogot a Médiatanács

2012. május 10. 22:26

Folytatódik a Budapest 95,3 MHz frekvenciát érintő pályázati eljárás a Fővárosi Ítélőtábla 2012. március 14-én meghozott ítélete nyomán – közölte szerdán a Médiatanács. A Klubrádió szerint ezzel a tanács „sárba tiporja a jogot”.

Folytatódik a Budapest 95,3 MHz frekvenciát érintő pályázati eljárás a Fővárosi Ítélőtábla 2012. március 14-én meghozott ítélete nyomán – közölte szerdán a Médiatanács. A törvény alapján a megismételt eljárás ügyintézési határideje az ügyiratoknak a médiahatósághoz érkezését követő napon, jelen esetben május 4-én kezdődik. A Médiatanács május 9-én meghozott végzésével a rendelkezésére álló 8 napos határidőn belül eleget tett jogszabályi kötelezettségének, miszerint a Budapest 95,3 MHz-es pályázati eljárásban részt vevő pályázókat értesíti a megismételt eljárás megindulásáról – olvasható a hatósági közleményben, melyet a Médiapiac szemlézett.

A Klubrádió weboldalán csütörtök este „Sárba tiporja a jogot a médiatanács” címmel számolt be a hírről. Arató András a Megbeszéljük című műsorban azt mondta: nem hajtja végre a Médiatanács a jogerős bírósági ítéletet, hiszen szerdán határozatban rögzítette a testület, hogy megkezdik az új eljárást. A Klubrádió vezérigazgatója szerint az ítélet ezzel szemben úgy szól, hogy csak az új nyertest kell megnevezniük, miután a korábbi, jogtalan győztest a bíróság kizárta a pályázatból.

A Médiatanács közleményben reagált Arató állításaira: „A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa határozottan visszautasítja Arató András vádjait, amelyek szerint szerint a Budapest 95,3 MHz-es frekvencia ügyében a testület szabálytalanul, késlekedve járt volna el, amivel kárt okozott. Az NMHH Hivatala és a Médiatanács minden ügyben, így a Budapest 95,3 MHz-es frekvencia ügyében is a hatályos jogszabályok alapján jár el. A Fővárosi Ítélőtábla 2012. március 14-i jogerős döntésével – mely írásos formában 2012. április 4. napján érkezett meg a hatósághoz – alaki hiba miatt hatályon kívül helyezte a Médiatanács decemberi határozatának azon részét, amely a Budapest 95,3 MHz frekvenciára kiírt pályázaton az Autórádió Kft.-t hirdette ki nyertesnek. A bíróság e tekintetben új eljárás lefolytatását írta elő. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 33. § (6) bekezdése alapján a megismételt eljárásban az ügyintézési határidő az ügy összes iratának az eljárásra jogosult hatósághoz érkezését követő napon kezdődik. 

Az ítélet után az ügy összes irata 2012. május 3. napján érkezett meg a hatósághoz, így az ügyintézési határidő az ezt követő napon, azaz 2012. május 4. napján kezdődött. A Médiatanács az ítélet végrehajtásának ügyét az összes irat megérkezését követően, késlekedés nélkül, a lehető leghamarabb, 2012. május 9-én tűzte napirendre. A tanács döntött arról, hogy a Budapest 95,3 MHz-es pályázati eljárásban résztvevő ügyfeleket (pályázókat) értesíti a megismételt eljárás megindulásáról. A fentiek alapján a Médiatanács késlekedés nélkül, maradéktalanul és a törvényi előírásoknak megfelelően tett eleget kötelezettségeinek.”

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/1713