Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 12. 13:02

A múlt héten a Magyar Távirati Iroda fontosnak tartotta közhírré tenni egy napraforgo966 fantázianevű blogger bejegyzését.

A múlt héten a Magyar Távirati Iroda fontosnak tartotta közhírré tenni egy napraforgo966 fantázianevű blogger bejegyzését a kormány agrártámogatás-politikája miatt lemondott Ángyán József távozásának úgymond valódi indokairól. Az állításaiért - rejtőzködő volta miatt - semmilyen felelősséget nem vállaló forrás a volt vidékfejlesztési államtitkárt önös érdekek érvényesítésével és agrárlobbik érdekeinek kiszolgálásával vádolja. Mivel pedig a szerző az MTI-hír kiadása előtt mindössze négy órával indította el internetes naplóját, feléledt a gyanú, hogy a hírügynökség a blogger írásának feljátszásával feladatot teljesített.

Ángyán közben cáfol, egy magára valamit is adó újság pedig nehéz erkölcsi és jogi dilemma elé kerül: még ha akadhatnak is vitatható pontok a fideszes politikus érvelésében, tisztességgel és az esetleges pervesztés kockázata nélkül átvehet-e az MTI-től egy ennyire ellenőrizetlen »hírt«?

Mondanom sem kell: nem azt a szinte betarthatatlan szakmai követelményt kérem számon a távirati irodán, hogy kizárólag olyan hírt tegyen közzé, amelyet két egymástól független hiteles forrás is megerősített. De legalább egyhez illene ragaszkodni.

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/1746


29 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintEbbe az akcióba nyugodtan belebukhatott volna az MTI vezetője!

Válaszok:
TaTa86 | 2012. május 12. 13:11
Stigma | 2012. május 12. 14:02

Sótlan teszetosza cikk, a történtek után egy hónappal... mer' valamit csak kell írni.

Sz*r lehet médiacselédnek lenni.

Válaszok:
holden | 2012. május 12. 13:25

Ugyan, ugyan!

Bővel elég leírni, hogy csúnya dolog nem megerősített híreket átvenni.

Az kit érdekel, hogy a zöldmaffiának úgy látszik kézivezérlési hozzáférése van az MTIhez, illetve hogy a kritikát megfogalmazó ex-kormánytagot bolsevik módszerekkel akarják karaktergyilkolni...

Az sem érdekel semmit, hogy erre a kormány vagy a miniszterelnök igazából nem érzi szükségesnek, hogy reagáljon.

Semmi gond, máskor majd a Nemzetben, Hírlapban állítunk rá az ipsére egy kisegítőcigányt, aki bármit megír egy kis prémiumért.


Egy héttel a történet után, és ez az írás a lapban jelent meg eredetileg, amely hetilap lévén így tudott reagálni az esetre. Egyébként nincs ez olyan súlyú ügy, hogy mindenképp kelljen róla jegyzetet írni, Szőnyi Szilárd pedig mindig a maga mércéjéhez igazodik írásaiban, ezért is inkább elismerés jár neki.

Válaszok:
TaTa86 | 2012. május 12. 13:31
vaktyúk | 2012. május 12. 13:44
simonvitéz | 2012. május 12. 14:02

Nincs olyan súlya?

Konkrétan a kormány tagja jelentette ki, hogy korrupció miatt lemond, erre valakik el akarják lehetetleníteni.

Szerinted ennek nincs súlya? Szerinted komolyan arról szól a dolog, hogy ejnye-bejnye mások jobban megnézzük a forrást?

Téged fizetnek, vagy ennyire nem zavar, hogy az orrod előtt lopnak?

(Egyébként: Utolsó módosítás:
2012.05.12. - 12:23
Létrehozás:
2012.05.10. - 15:29 )

Válaszok:
holden | 2012. május 12. 14:10

"Nincs olyan súlya?"


Most csak úgy szemétkedsz vagy érdeked, esetleg feladatod ez?
Választ kérek!

Nagyon súlyos ügy az ami az MTI-nél történt és az is , ahogy erre a kormány láthatóan nem reagál.


Hát..barátom, ez az ügy nyugodtan van olyn súlyú, mint Lomnici elvtárs kitakarós, eltakarós ügye.

Válaszok:
holden | 2012. május 12. 14:13

"A korrupció ugyan még nem nyert bizonyítást,"


Nem e??? A tények magukért beszélnek:

http://vastagbor.blog.hu/2012/..

Válaszok:
luga | 2012. május 12. 14:34

Mit vigyorogsz, téged nem lopnak meg vagy benne vagy?

Nekem sajnos nem jutott haveri föld, úgyhogy én csak hergelem magam...

A jogászkodásodat meg dugd fel magadnak, én nem bíróság vagyok, úgyhogy azt vádolok, akit akarok!


Természetesen a korrupciónak van súlya. A névtelen ellehetetlenítés megkísérlésének a lelepleződés után nincs, főként, hogy ilyen gyermeteg eszközökkel próbálkoztak vele. A kormány leszólhat a hírügynökségnek egy-egy ügyben, ők meg még ezt sem képesek normálisan csinálni - ki nem tudta ezt eddig? A jobboldali Heti Válasz meg írt róla egy körülíró jegyzetet, mert hát azt azért ők nem mondhatják, hogy a kormány kézivezérlésével működik az MTI, ezt nyilván te is tudod jól.

Válaszok:
TaTa86 | 2012. május 12. 14:47

Lenne, ha a közmédiától bárki is számítana függetlenségre. Nálunk nem arra van tartva, ez van, ott van a többi információs csatorna, azokból kiválóan lehet tájékozódni.


Árpádsávos-raszta-gazda egységfront Ángyán mellett

Plankó Gergő

2012. május 10., csütörtök 21:20

|"Mi kell ahhoz, hogy egy nemzeti radikális belenyugodjon abba, hogy olyan tüntetésen van, ahol Mózes-idézeteket lát? Ángyán József lemondott vidékfejlesztési államtitkár tudtán kívül megteremtette a nemzeti egységet.

....

A demonstráció végén megfogalmazott követelések többek között nyilvános, átlátható pályázati feltételekről, a törvénytelenül szerzett földek visszavételéről és a földmoratórium meghosszabbításáról szóltak. 2014-ben ez lejár, így külföldiek is vehetnek majd magyar földet, a tüntetők szerint azonban amióta Magyarország megállapodott erről az unióval annyira megváltoztak a globális gazdasági viszonyok, hogy felül kell vizsgálni ezt.

Vigyük tovább Ángyán József üzenetét, nem kell félni az emberektől, mondta a szintén beszédet mondó egykori tanítványa, Buczkó Máté. Eddigre pedig már a nemzeti radikálisok is abbahagyták a méltatlankodást amiatt, hogy az egyik transzparensen egy Mózes-idézetet láttak.
Eközben Ángyán

A tüntetésen elmondták, Ángyán József azért nem tudott eljönni, mert Borsodban vesz részt egy gazdafórumon. Az MTI tudósítása szerint Ángyán Mezőcsáton arról beszélt, a visszavont földpályázati rendszer a helyi gazdálkodókat, családokat, közösségeket akarta helyzetbe hozni. A jelenlegi pályázati rendszert szerinte módosítani kell, mert nem a helyben lakó gazdákhoz jut a föld, nem a családokat erősíti, hanem a spekuláns tőkét.

"Továbbra is kormánypárti képviselő maradok, mert nem szétverni szeretném a saját szekeremet, hanem azt, hogy a szekér álljon újra abba az irányba, amelyen elindult, mert az a jó irány" - mondta Ángyán."


http://index.hu/belfold/2012/0..

Válaszok:
vaktyúk | 2012. május 12. 14:51

Valahogy nem emlékszem, hogy az SZDSZ-MSZP kormányzás ideje alatt ilyen határozott lettél volna, bármivel kapcsolatban. Pedig bőven lett volna rá ok.


Sok mindent jól tudok, de attól még nem fogadok el. Egyébként nem értem a cinizmusod, megfizetik vagy miért jó ez neked?

Az MTI legyen független, és ha nem az, akkor mindenkinek kötelessége ez ellen pártállástól függetlenül felszólalnia. Főleg ne legyen eszköze egy karaktergyilkosságnak.
(Egyébként én nem emlékszem, hogy a szocik alatt ilyet csináltak volt az MTIsek.)


Résztvettek LMP-sek is csendesen, jelvények nélkül

http://greenr.blog.hu/2012/05/..

Válaszok:
vaktyúk | 2012. május 12. 14:53

ugyanígy a greenpeace is


Nem kell ezen csodálkozni.

Ezért csinálták a médiatörvényt, hogy bárkit kinyírhassanak, ha akarnak.

Így működik az önkényuralom rendszere.

Válaszok:
Stigma | 2012. május 12. 16:13

Most hol vannak a nagy fideszes megmondónicknevek? Ja, ide nincs pofájuk hozzászólni, annyira gáááz, mi?!


"...a korrupció ugyan még nem nyert bizonyítást..." A jog a közvetett bizonyítást is ismeri! A mezőcsáti fórum témája a Nemzeti Park földjeinek újraosztása volt. Így írt erről a MAGOSZ a honlapján még ápr. 20-án is: "... a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság példás gyorsasággal elkészítette a haszonbérleti pályázati kiírást. Egyeztettek a térség önkormányzataival, szakmai szervezeteivel és gazdálkodóival...
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a terület meghirdetésekor a kormány birtokpolitikai koncepciójának megfelelően előnyben részesíti a kis- és közepes vállalkozásokat, az induló gazdákat, az állattartókat."
2011. szept. 16.-án a VM vezetői értekezleten hagyta jóvá a Bükki Nemzeti Park munkáját. Ott voltak: dr. Ángyán József, dr. Budai Gyula, dr. Sebestyén Róbert, dr. Rácz András stb...
Ha akkor semmi kérdés nem merült fel,
- miért kellett visszavonni a pályázatot?
- kinek volt olyan politikai befolyása, hogy ezt el tudta érni?
- a visszavont pályázat feltételeihez képest ki járt jobban az új, kiherélt NFA-s pályázattal?
A végeredmény önmagáért beszél...


Szelíd korholás az elvtársaknak?
Ki tudja? Ha "leszóltak" ki kell tenni a "hírt", nincs mese.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó