Lex Klubrádió az éj leple alatt

2012. május 15. 10:27

Karácsony Gergely
Karácsony Gergely blogja

Ennek a javaslatnak - amit a biztosan nem a beterjesztője írt, de szerintem még csak nem is olvasta azt - nem a benyújtott javaslathoz van köze, hanem a Klubrádió kicsinálásához.

„Na most a javaslat totál házszabály-ellenes, hiszen módosító indítvány csak olyan paragrafusokat érinthet, amiket az eredeti törvény is, vagy legalábbis azzal szorosan összefügg. Ennek eldöntése a bizottság feladat. L. Simon László bizottsági elnök kérte is Szabó Csabát, a módosító indítvány benyújtóját, hogy érveljen a javaslat mellett. Az elsöprő erejűnek nem nevezhető beszéd végül rendkívül rövidre sikeredett – a képviselő gyámoltalan hangon végül igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a módosító tartalmilag összefügg-e az eredeti javaslattal.

Ez persze orbitális hazugság. Az ellenzéki képviselők ki is vonultak az ülésről.

Ennek a javaslatnak - amit a biztosan nem a beterjesztője írt, de szerintem még csak nem is olvasta azt - nem a benyújtott javaslathoz van köze, hanem a Klubrádió kicsinálásához. A benyújtott javaslatnak ugyanis – más kérdések mellett – az az értelme, hogy a Klubrádió által a bíróságon visszaperelt – még az ORTT-től pályázat útján elnyert – frekvenciát közösségi frekvencia helyett kereskedelminek lehessen átnevezni. Abba feltehetően már beletörődött Szalai Annamária, hogy a Klubrádió mindenképpen frekvenciához fog jutni. Ezért most inkább azzal próbálkozik, hogy gazdaságilag kicsinálja. Azáltal ugyanis, hogy a kereskedelminek minősítik át a frekvenciát, évi kb. 45 millió médiaszolgáltatási díj kifizetésére kötelezik a rádiót, amit a mai médiaviszonyok között nagyon nehéz lesz kifizetni. És ezzel a budapesti régióban a Klubrádió lesz az egyetlen beszélgetős rádió, amelyiknek fizetnie kell. A Nyerges-Simicska birodalomhoz tartozó Lánchíd Rádió például nem fizet. Sőt, komoly támogatást kapott a Médiatanácstól a többi civil rádió rovására.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/1789