Szomszédok

2012. május 17. 13:20

A hivatalosan tegnap indult ittlakunk.hu láthatóan jól megtanulta a leckét.

„Korábban követtem néhány valóban hiperlokális blogot. Szerettem az Újlipótvárossal, illetve a Palotanegyeddel foglalkozó oldalakat, érdekes volt a Horánszky utcai ház blogja is, de idővel mind (?) elhalt. Az ok egyszerű: az egyetlen ember lelkesedésén működő kiadványok sérülékenyek. Ha a »szerkesztő« elköltözik, munkahelyet vált, vagy csak egyszerűen elfárad, azonnal elhal a kezdeményezés. Az ilyen kiadványok köré szerveződő »közösség« féloldalas. Egy ember dolgozik, a többiek legfeljebb csak bíztatják.

Most felbukkant egy újabb versenyző, amelyik hajlandó pénzt, munkát, energiát áldozni egy kisközösségi »portálcsoport« létrehozására, működtetésére. A hivatalosan tegnap indult
ittlakunk.hu láthatóan jól megtanulta a leckét. (Ezen nem csodálkozom, hiszen a projektet az fn.hu korábbi, az ateceged.hu jelenlegi főszerkesztője, Szabados Balázs vezeti) Korrekt, logikus szerkezet, átlátható oldalak, beépített közösségi funkciók, Facebook integráció. (Nem teljesen világos, hogy a Facebook most szövetséges, vagy versenytárs?)

Egyelőre természetesen leginkább az információszolgáltatás (web 1.0.) működik. Ez sem lebecsülendő, hiszen óriási munka lehetett valamennyi budapesti kerületben közreműködőket és információs csatornákat találni. (Az eredmény Lőke András főszerkesztőt és munkatársait dicséri.) Most már csak az a kérdés, hogy sikerül-e elérni a helyi közönséget, illetve hogy képesek lesznek-e passzív információfogyasztóból »civil újságíróvá«, de legalább rendszeres hozzászólóvá változtatni az embereket?”

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/1837