Hogyan szokjunk le végképp a napilapokról?

2012. május 18. 11:23

Seres László
Hírszerző

Nekem a napilap reggeli, éspedig hajnali napilapot jelent. Késő délelőtt már kicsit elavultnak tűnik a dolog.

„Túl azon, hogy kiváncsi lennék, hány polgártársam hatályos lapelőfizetését mondta le a MediaLOG, majd írta nekik nagyvonalúan, hogy ingyen még megkaphatják egy hónapig, azt is tudni szeretném, mit gondol a cég az előfizető szociológiájáról, olvasási szokásairól.

Csak a magam nevében beszélhetek: nekem a napilap reggeli, éspedig hajnali napilapot jelent, tudják, az az, amikor nagyon korán van, a kakas épp hogy kelti a többi állatot, az első villamos már elindul felénk, ilyenek, szóval én ilyenkor kapom ki a lapomat a levélládából és futom át az első kávé mellett. Késő délelőtt már kicsit elavultnak tűnik a dolog, ellenben délben, ill. kora délután, amikor de facto megkapom a nagyvonalúan bedobott újságot, már nemigen tudom értékelni.

De még ez sem stimmel. A MediaLog honlapján rákeresek az utcám, házam »kézbesítési információira«, és azt kapom, hogy »Elnézését kérjük a kézbesítés várhatóan 09.-00-ra fejeződik be.« Na most ez mit jelent? Melyik nap 9 óráját? És ha jól értem, hogy elnézést kérnek, amiért még ez is késő, akkor miért nem dobják be hamarabb azt a lapot? És miért emlékeztet engem ez az egész 1983-ra, amikor az egész ország ilyen volt?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/1852