Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 21. 10:23

Ha választani kell a demokrácia és egy alacsony nézettségű szappanopera között, akkor nem lehet kérdés, hogy melyiket válasszuk.

„Vegyük egy perce komolyan, hogy a miniszterelnök valóban azért vonná meg a pártok támogatását, mert nehéz anyagi helyzetben van az ország – de valóban csak egy perce higgyük el, hiszen nyilvánvalóan nem igaz. Ennek szellemében útjára indítok egy mozgalmat, nevezzük ezt a Végtelenül Idealista és Konstruktív Tanácsok Országunk Rendbetételéért (VIKTOR) mozgalomnak. Ennek keretében arra tehetnénk javaslatot, hogy milyen más forrásból vonhatnánk el azt a nagyjából két és fél milliárd forintot, amit a pártok kapnak a költségvetésből.

Az én javaslatom a következő: az évi közel 70 milliárd forint állami támogatásból működő Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alap állítsa le a Marslakók című, a köztévében futó szappanoperát. Mint az sorozat producerével, Jáksó Lászlóval készült, majd a letiltás ellenére is a Magyar Narancsban megjelent interjúból kiderült, a sorozat egy epizódja nagyjából bruttó 7,5 millióba kerül, tehát éves szinten közel kétmilliárdot fizetnek az állampolgárok  a sorozatért. Ha ehhez még hozzávesszük a sorozat reklámkiadásainak a költségeit, akkor már nagyjából helyben is vagyunk. A Marslakók leállítása aligha okozna fájdalmat a magyaroknak, hiszen a köztévében főműsoridőben futó műsorok közül messze ezt nézik a legkevesebb, kifejezetten lefelé húzva az előtte futó műsorokban megalapozott nézettséget.”

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/1891


18 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerinthm, lehetne valami ennél demagógabb?
ja megvan:
vegyük el a pénzt a gazdagoktól, és adjuk a szegényeknek!


ennél már csak a kettősmércés lmps aktivistacsávó volt viccesebb amikor ráparázott hogy bukja az ingyenélő poziját. Nem lesz több kitelepülés, szórólap, tüntin hangosítás, hát hogy fogjuk kibírni!!


"Marslakók vagy demokrácia?"

Irigylésre méltó dilemma..


Lehet Marslakókkal, vagy Marslakók nélkül is demokrácia, ez nem a Marslakókon múlik! Rajtunk. Amilyen te vagy olyan a hazád!


Szerintem se sorozat, se pártfinanszírozás ne legyen. Rögtön éves 5 milliárd plusz az államháztartásban.
Mondjuk jó lenne egy történelmi sorozat az MTV-n, ami olyan élvezetes, mint a Trónok Harca, de ragaszkodik a tényekhez. Csak hát arra 10 milliárdot is el lehetne lazán költeni. A jó CGI drága.


Pitiáner párttól pitiáner "megoldás".


------ Azok után, hogy a tavalyi évet mintegy 140 millió forintos plusszal zárta az LMP, a Hivatalos Értesítő korábbi számaiban megjelent beszámolókból pedig kiderült, hogy a parlamenti pártok közül a Fidesz mintegy 130, az MSZP csaknem 73, a Jobbik 160, a KDNP pedig nagyjából 47 millió forintos többlettel zárta a 2011-es évet, felmerül a kérdés, hogy nincsenek-e a pártok túlfinanszírozva, ami az állami támogatást illeti.
------- Véleményem szerint a pártok jelenleg túl vannak finanszírozva, és nem tartom szerencsésnek, hogy a többlet döntő része adóforintokból jön össze. A pártok ne törekedjenek nyereségre, működjenek "nonprofit" "közhasznú" szervezetekként, bár a "közhasznúság" némely párt esetében merő anakronizmus.
------ Ami pedig az LMP-t illeti, nagyon nem sajnálták a 10 milliókat elszórni az eleve sikertelen népszavazási bulira, olykor törvénybe ütköző módon felhasználva összegeket. Ide vezet, pazarláshoz és hazardírozáshoz, ha egy párt többet kap, mint amennyit el tud normális célokra költeni. A tavalyi 140 millás nyereségnek jó a nyakára hágtak, most pedig minden pártnál jobban és gyakrabban féltik az állami apanázst. Talán előbb kellett volna gondolkodni.


Schiffer után az LMP mélyrepülés....

Egyikük sem ér fel intelligenciában, világos, értelmes beszédben az előző frakcióvezetőhöz.

Szánalmas görcsölés, amit bemutatnak.


És akkor még a " hány lélegeztető gépet lehetne ezen venni" cimű über demagóg témát nem is irtad meg- ugye Karácsony?
Ti is csak perfonmanszokból éltek mert egyébként a kutya se tudná hogy léteztek egyáltalán.

Szögezzétek ki a parlament kapujára, mondjuk............ Shiffert.
Az mekkora durranás lenne!
Cédulákat kiszögezni- mint a múltkor- azt mindenki tud. :-)

Ti lennétek a kormányzóképes erő? Muhahaha... :-) Csak a zsozsó a lényeg- nektek is. :-) A többi rizsa.


Oh én szegény agyvérszegény......Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó