Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. május 21. 10:23

Ha választani kell a demokrácia és egy alacsony nézettségű szappanopera között, akkor nem lehet kérdés, hogy melyiket válasszuk.

„Vegyük egy perce komolyan, hogy a miniszterelnök valóban azért vonná meg a pártok támogatását, mert nehéz anyagi helyzetben van az ország – de valóban csak egy perce higgyük el, hiszen nyilvánvalóan nem igaz. Ennek szellemében útjára indítok egy mozgalmat, nevezzük ezt a Végtelenül Idealista és Konstruktív Tanácsok Országunk Rendbetételéért (VIKTOR) mozgalomnak. Ennek keretében arra tehetnénk javaslatot, hogy milyen más forrásból vonhatnánk el azt a nagyjából két és fél milliárd forintot, amit a pártok kapnak a költségvetésből.

Az én javaslatom a következő: az évi közel 70 milliárd forint állami támogatásból működő Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alap állítsa le a Marslakók című, a köztévében futó szappanoperát. Mint az sorozat producerével, Jáksó Lászlóval készült, majd a letiltás ellenére is a Magyar Narancsban megjelent interjúból kiderült, a sorozat egy epizódja nagyjából bruttó 7,5 millióba kerül, tehát éves szinten közel kétmilliárdot fizetnek az állampolgárok  a sorozatért. Ha ehhez még hozzávesszük a sorozat reklámkiadásainak a költségeit, akkor már nagyjából helyben is vagyunk. A Marslakók leállítása aligha okozna fájdalmat a magyaroknak, hiszen a köztévében főműsoridőben futó műsorok közül messze ezt nézik a legkevesebb, kifejezetten lefelé húzva az előtte futó műsorokban megalapozott nézettséget.”

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/1891


Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintPitiáner párttól pitiáner "megoldás".


------ Azok után, hogy a tavalyi évet mintegy 140 millió forintos plusszal zárta az LMP, a Hivatalos Értesítő korábbi számaiban megjelent beszámolókból pedig kiderült, hogy a parlamenti pártok közül a Fidesz mintegy 130, az MSZP csaknem 73, a Jobbik 160, a KDNP pedig nagyjából 47 millió forintos többlettel zárta a 2011-es évet, felmerül a kérdés, hogy nincsenek-e a pártok túlfinanszírozva, ami az állami támogatást illeti.
------- Véleményem szerint a pártok jelenleg túl vannak finanszírozva, és nem tartom szerencsésnek, hogy a többlet döntő része adóforintokból jön össze. A pártok ne törekedjenek nyereségre, működjenek "nonprofit" "közhasznú" szervezetekként, bár a "közhasznúság" némely párt esetében merő anakronizmus.
------ Ami pedig az LMP-t illeti, nagyon nem sajnálták a 10 milliókat elszórni az eleve sikertelen népszavazási bulira, olykor törvénybe ütköző módon felhasználva összegeket. Ide vezet, pazarláshoz és hazardírozáshoz, ha egy párt többet kap, mint amennyit el tud normális célokra költeni. A tavalyi 140 millás nyereségnek jó a nyakára hágtak, most pedig minden pártnál jobban és gyakrabban féltik az állami apanázst. Talán előbb kellett volna gondolkodni.


Oh én szegény agyvérszegény......Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó