Marslakók vagy demokrácia?

2012. május 21. 10:23

Karácsony Gergely
Karácsony Gergely blogja

Ha választani kell a demokrácia és egy alacsony nézettségű szappanopera között, akkor nem lehet kérdés, hogy melyiket válasszuk.

„Vegyük egy perce komolyan, hogy a miniszterelnök valóban azért vonná meg a pártok támogatását, mert nehéz anyagi helyzetben van az ország – de valóban csak egy perce higgyük el, hiszen nyilvánvalóan nem igaz. Ennek szellemében útjára indítok egy mozgalmat, nevezzük ezt a Végtelenül Idealista és Konstruktív Tanácsok Országunk Rendbetételéért (VIKTOR) mozgalomnak. Ennek keretében arra tehetnénk javaslatot, hogy milyen más forrásból vonhatnánk el azt a nagyjából két és fél milliárd forintot, amit a pártok kapnak a költségvetésből.

Az én javaslatom a következő: az évi közel 70 milliárd forint állami támogatásból működő Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alap állítsa le a Marslakók című, a köztévében futó szappanoperát. Mint az sorozat producerével, Jáksó Lászlóval készült, majd a letiltás ellenére is a Magyar Narancsban megjelent interjúból kiderült, a sorozat egy epizódja nagyjából bruttó 7,5 millióba kerül, tehát éves szinten közel kétmilliárdot fizetnek az állampolgárok  a sorozatért. Ha ehhez még hozzávesszük a sorozat reklámkiadásainak a költségeit, akkor már nagyjából helyben is vagyunk. A Marslakók leállítása aligha okozna fájdalmat a magyaroknak, hiszen a köztévében főműsoridőben futó műsorok közül messze ezt nézik a legkevesebb, kifejezetten lefelé húzva az előtte futó műsorokban megalapozott nézettséget.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/1891