Nemzeti együttműködés a médiában?

2012. június 24. 09:46

A magyar újságírás eljutott arra a szintre, hogy az LMBT emberekkel szembeni negatív sztereotípiákat erősítő bulvárhíreknek teret ad, ugyanakkor a sokszínűség elfogadását és a toleranciát szolgáló erőfeszítéseket szabályosan elhallgatja.

2012. június 24. 09:46
Kaleidoscope
Kaleidoscope blog

Igencsak tanulságos az elmúlt napok híranyagát áttekintve az a gyakorlat, ahogy a mai magyar médiában szelektálják a híreket. Az elmúlt napok hírei között keresve a »homoszexuális« emberekkel összefüggő híreket, június 22-én a keresési listák 90 %-át az élettársát fagyasztóládába záró szerencsétlen hülye kiskunhalasi fiatalember esetéről szóló bulvárhírek tették ki, amelyet szinte minden hírportál fontosnak tartott közölni. Ugyanakkor az EuroGames 2012 szervezőinek sajtótájékoztatójáról az LMBT portálokon és egy szélsőjobbos oldalon kívül csak két hírportál számolt be (civishir.hu, és hir24.hu), valamint azt a »mellékes körülményt« sem tartott a nol.hu-n kívül senki sem fontosnak megemlíteni, hogy abban a levélben, amelyet 50 amerikai kongresszusi képviselő írt Orbán Viktornak a magyarországi antiszemita megnyilvánulások elleni tiltakozásként, a homofóbia elleni fellépésre is felhívták a miniszterelnök figyelmét. A nol.hu híradása szerint: »Az ötven amerikai kongresszusi képviselő levele, különös tekintettel arra, hogy szót emelnek a homoszexuálisokkal és más szexuális kisebbségekkel szembeni magyarországi intolerancia ellen, összefüggésbe hozható a jövő héten, Budapesten esedékes EuroGamesszel. A budapesti amerikai nagykövetség a „melegolimpia” támogatói közé tartozik, s információink szerint az Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet által idén januárban alapított Aktív Állampolgárság (Active Citizenship) díjat júniusban egy, a melegek és leszbikusok jogaiért kiálló szervezet fogja kapni.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Necoure Yamakee
2012. július 04. 09:49
A melegeknél kirekesztőbb társaság egyszerűen nincs. Mi az, hogy melegolimpia? Miért kell külön, kirekesztő módon szervezni ilyet? Hol van megtiltva, hogy az emberiség legnagyobb közösségi eseményén, az Olimpián, ahol minden nemzet képviseli magát induljanak melegek? Ha indulhatnak ott, akkor miért kell szervezni külön maguknak? De ha ez így van rendjén, akkor miért nincs más szexuális irányultságoknak olimpiájuk? A mellbaszók Olimpiája, esetleg Anuszolimpia? Hol a határ a pofátlanságnak és a agybajnak? He?
slomovicz
2012. július 04. 09:48
Mennyivel "demokratikusabban volt ez megoldva" amikor még Lendvay Ildikó főcenzor vezérelte a sajtót! Mennyivel demokratikusabb vol 2006 októberében Magyarország. Akinek nem tetszik a mostani média világ- vegyen egy lapot vagy TV adót magának. Ma is jelentős túlsúlyban van a polgári kormányt gyalázó, média felületek száma. Azt gondolom, hogy ilyen frontális , becstelen kormányellenes támadások mellett, fel kell számolni az ilyen hazug sajtó orgánumokat. Elég! Vegyük ki az eszközt a kezükből!
nyugalmazott tanár
2012. július 04. 09:47
A média, csakúgy mint a bíróságok a demokráciát aláásó intézmények. A többség által demokratikusan megválaszutott hatalom gyakorlatát gáncsoló intézményekként is működhetnek. Beépített személyek által bármilyen érdekcsoportok befolyásolhatsák. OLásd az emúlt 30 év hazai történéseit.
atila68
2012. június 25. 11:09
Kedves Gyerekek! Találjátok meg, hány mondatban található kirekesztő, diszkriminatív kijelentés a fenti cikkben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik