Nem indulhat eljárás a kuruc.info üzemeltetői ellen

2012. szeptember 06. 10:25

Továbbra sem indulhat eljárás az Egyesült Államokban a kuruc.info üzemeltetői ellen az eltérő magyar és amerikai jogértelmezés miatt – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.

2012. szeptember 06. 10:25

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata közölte: „Tekintettel arra, hogy a kuruc.info olyan szerverről üzemel, amely az Amerikai Egyesült Államokban található, a hírportálon megjelenő tartalmak jogi elbírálása a joghatóság illetékességét veti fel. Jelenleg a két ország eltérő jogértelmezése miatt az Egyesült Államokban nem indulhat eljárás az oldal üzemeltetői ellen”. Az MTI azután kereste meg a rendőrséget, hogy az atlatszo.hu oldalon kedden közzétett cikkben az volt olvasható: „a kaliforniai Healdsburgben élő Bela Varga a kuruc.info valódi tulajdonosa”. Az ORFK közölte, hogy a kuruc.info portállal szemben jelenleg tíz eljárás van folyamatban az ország több rendőri szervénél, a Budapesti Rendőr-főkapitányság négy ügyben nyomoz, de számos megyei és városi kapitányság is folytat eljárásokat a weblappal kapcsolatban.

Közleményükben kitértek arra is, hogy „nincs, és nem is volt érvényben olyan központi utasítás, mely szerint a kuruc.info-t érintő feljelentések esetében el kellene tekinteni az eljárás lefolytatásától. Erre egyébként lehetőség sem lenne, hiszen a rendőrség törvényi kötelezettség alapján minden esetben fellép a jogsértések ellen”. Az atlaszto.hu – mint a keddi cikkben írták – úgy jutott az információ birtokába, hogy „július 20. óta (...) a domain regisztrációs adatbázisokban a kuruc.info internetcím valódi tulajdonosát a portál indulása, 2006 óta rejtegető cég, az anonim domainszolgáltatásra szakosodott Domains by Proxy helyett a valódi tulajdonos neve és lakcíme szerepel”.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2012. szeptember 08. 20:35
„a két ország eltérő jogértelmezése miatt” Aha, eltérő jogértelmezés: ott van szólásszabadság, itt egyesek, főként liberálisok és „demokraták” nem nagyon szeretnék, ha lenne.
Claypool
2012. szeptember 07. 21:03
Ennyi! Hiába a zsidó rikácsolás, Amerika ebben az esetben leszarja! Ugyanakkor folytatni fogja a továbbiakban is a szégyenpadon ücsörgő kis Magyarország pofonocskákban részesítését,jóval jelentéktelenebb dolgok miatt. Óh be jó kis játék,ez a kettős mérce!
Fény999
2012. szeptember 07. 20:44
Kedves States! Nem kéne mindenbe a zsidóságot belekeverned, ugyanis az USA az elég önkényesen tud cselekedni, és nem Tel-Aviv akarata szerint, ez látszik az USA külpolitikájában. A holobiznisznek semmi szüksége nincs gyűlölködő propagandára, és Magyarországnak sincs rá szüksége!
Fény999
2012. szeptember 07. 20:10
Amerikában szólásszabadság van és nem gyűlölködés, mert nem egyenlő vele! Egyébként is szégyen, hogy Aerikából irányítják a honlapot! Mással elvégeztetni a piszkos unkát.... Szóval nincs szükség gyűlölködésre! Nyugodtan, teljes joggal szüntessék meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik