Gyurcsány éhezik

2012. szeptember 14. 11:32

Csider István Zoltán
NOL

Logikus volt Magyarország talán legkínosabb – bár kétségkívül egyik legnézettebb – tévéműsorát választani a bejelentéshez: a Mariana-árokból csakis felfelé vezet út.

„Kicsit betett Gyurcsánynak ez a hét, nem nagyon lennék meglepődve, ha a vérellenzéki jósda szikár közleményben tudatná, hogy Varga István ostobasága meg a TEK galaktikus kalandja a Műszaki Egyetemen egy jól összehangolt kormányzati ellenmédiahack »részét képezi« csupán.

A Magyar Nemzet minapi vezércikke egyébként is »forró őszt« ígért, hát jól kezdődik, tényleg, a tévéadók valóban úgy dobálják ezt a Gyurcsány-sztorit, mint a forró krumplit. Az Egyenes Beszédben Kálmán Olga már hétfőn interjút készít Gyurcsány Ferenccel, a köztévé Ma Reggel című műsora a második éjszaka után keresi fel a Kossuth téren az exminiszterelnököt, az Atv.hu Gyurcsány éhezik 3. nap címmel közöl színes videót, az Echo TV-n PR-szakértő elemzi az akciót, a Hír TV-n egyebek mellett egy Kommentár nélkül-etűdben egy férfi pizzát oszt a téren. A rapper egyik videója megörökíti, hogy még a köztársasági elnök (igaz, csak az »alternatív«), Pityinger Dopeman László is meglátogatja a sztrájkolót.

Mindenki vérmérséklete, képességei és szimpátiái alapján dönti el, hogyan mutatja be az éhségsztrájkot, ami – írta többek között Balavány kolléga – nem éhségsztrájk, csak léböjtkúra. Ráadásul tét nélküli, mert most szombaton akkor is hazamennek a DK-sok, ha a kormány a Károlyi-szobor helyére egy az Előzetes Regisztrációt munka közben ábrázoló emlékművet állít; meg akkor is hazamennek, ha Orbán Viktor, megrettenve a volt miniszterelnök »kiáltásától«, azonnali hatállyal lemond.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/4318