Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2013. január 11. 19:19

Közös állásfoglalásban ítélte el Bayer Zsolt „Ki ne legyen?” című cikkét az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem médiatanszéke. Emellett jelezték: nem engedélyezik hallgatóiknak, hogy a Magyar Hírlaphoz menjenek szakmai gyakorlatra.

Közösen reagált Bayer Zsolt Magyar Hírlapban megjelent „Ki ne legyen?” című cikkére az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományt oktató tanszéke – írja az Eduline. A György Péter, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének igazgatója, valamint a tanszékek vezetői, Müllner András, Szajbély Mihály, Szijártó Zsolt és Szirák Péter által aláírt közlemény szerint a tanszékek továbbra is fenntartják maguknak a jogot, hogy hallgatóikat eltanácsolják az egyenlő emberi méltóságot semmibe vevő, szélsőséges hangvételű sajtóorgánumoktól és az ott végzett szakmai gyakorlattól.

A fenti tanszékek munkatársai eddig is az emberi szabadságjogok szellemében oktatták diákjaikat, de látva a mai magyar újságírói közbeszéd egyre aggasztóbb állapotát, most szükségét érzik, hogy nyílt állásfoglalással jelezzék, mélyen elítélik a gyűlöletbeszédet, és azokat az orgánumokat, amelyek az ilyen megnyilvánulásoknak teret engednek” – írták közleményükben a tanszékvezetők.

Müllner András, az ELTE Média és Kommunikáció Tanszékének vezetője az eduline-nak úgy fogalmazott: „Eddig sem jelentkeztek tőlünk a rasszista megnyilvánulásokat támogató sajtóorgánumokhoz, de a továbbiakban semmiképpen sem számíthatnak tőlünk gyakornokokra. Nem fogjuk engedélyezni a hallgatóinknak, hogy a Magyar Hírlaphoz vagy a kuruc.info-hoz menjenek kötelező szakmai gyakorlatra”.

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/6411


Összesen 173 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintNagyon helyes!
Az új generáció ne a bayer-féle fröcsögéseket és a steffkai seggnyalást tanulja.

Válaszok:
csoki | 2013. január 11. 20:41
Mystes | 2013. január 11. 20:42
a púpos | 2013. január 11. 21:16

b+
éppen ma tiltották meg az összes iskolaigazgatónak, hogy nyilatkozzanak a médiának!
és még te írod ezt?

Válaszok:
georg1945 | 2013. január 11. 20:28

Nincs az a mérce ahol egy bayer szintű fehérjehalmaztól és újságjától bármit tanulni lehetne egy leendő médiamunkásnak

Válaszok:
DFK | 2013. január 11. 20:01
DFK | 2013. január 11. 20:04
kamasuka | 2013. január 12. 08:50

Persze. És hol voltak ezek a nagyon felelős és nagyon autonóm egyetemek az elmúlt húsz évben?
Hogy csak a média szakértők illetékességi körébe tartozó kereskedelmi rádiók és tévék ügyét említsem, a kultúra mélyrepülését!
A mindenféle ostoba és gusztustalan "szórakoztató" műsorok elburjánzását.
Ez nem fáj nekik?

Válaszok:
tarackos | 2013. január 11. 20:48

És ezek akarnak államilag finanszirozott szakot. Áll meg az észt. Oktasanak őnköltségen, s majd eldöntik a nebulok, hogy akarnak egy kontraszelektáló képzésben résztvenni.

Azért Balognak csak meg kéne szólalni az ügyben mégiscsak államilag finanszirozott intézményről beszélünk az egyik egyeteméről az ELTE-ről a Debreceni és Szegedi Tudomány Egyetemről.
Ez nem magánügye az Intézménynek.

Válaszok:
tarackos | 2013. január 11. 20:54

Lol!

Persze épeszű ember enélkül sem megy a Magyar Hírlap közelébe, de lol.

Válaszok:
archer | 2013. január 11. 21:59

nem , nincs meg tiltva, csak az egyetem nem engedélyezi a gyakorlatot...


El sem tudom képzelni, hogy Orbán alatt vajh milyen diktatúra lehet, ha valakik simán ilyenekre is hajlandóak egy kormányközeli Magyar Hírlap kapcsán (ők az új antifasiszta ellenállók, akik qurvára rettegnek a diktatúra alatt, de csak azért is meglépik ez), de el tudom képzelni milyen lenne az a nagy demokrácia, amelyet a majmai féle banda képes lenne visszahozni a lejáratott arcaikkal, ha már egy diktatúrában is képesek lazán cenzúrázni lapokat.

Túlmozgásos alatt már volt egy Magyar Hírlapos affér, úgy látszik nem nyugszanak. Bezzeg Demszky alatti (anti)Magyar Hírlap, amit ingyen osztogattak mindig a választások környékén, mely tele volt hiteles demokrata arcokkal, na az mindig polkorrekt volt és nem hagyott kivánni valót egyes témák kapcsán.

Végül is jó nekünk, hogy demokratáink így vigyáznak ránk, meg az erkölcseinkre. Miazhogynagyonis!


Bezzeg amikor a ti kezetekben volt a lap, akkor mehetett minden szar a klotyón.


Hagyd már ezt a kettős mércével megáldott bajnai seggnyalót!


Úgy ám! És nem csak a valóságot, hanem az őszinte, kertelés- és pc-beszédmentes igazságot. Pont ezért egy a nagyon kevesek közül, aki még képes erre a sok hazug között. Arról nem is beszélve, hogy hány lap hány nyomorult újságírója értett egyet Kertész Ákossal, aki meggyalázta az egész magyarságot? Azokkal mi van? Ilyenekhez lehet menni? A magyart lehet disznózni? Az is állat.


Az egyetem, és ezen egyetemek média és politológia tanszéke tele van liberális, lmps és ősbolsevik arcokkal. Úgyhogy előre az ATV és Népfasza által megvilágított sötétségen!


Milyen kreatív az úr! :D

És még lájkolják is.


Megfertőzte?
Már Európa is és Amerika is a kezükben van.


Én azt látom, hogy a felső oktatás kezd pártpolitikai harccá válni. Lesznek a jobbos és balos diplomások.

Ha jól olvastam a média tanszékek azok, akik betiltják a Magyar hírlapot. Vagyis a jövő újságírói mind csak a balosok lehetnek csak majd?

Válaszok:
StG | 2013. január 12. 11:48

A liberális újságírás alapelve, hogy 'a hír szent, a vélemény szabad'. Ha a második tételt nem tekintik igaznak, mennyire lehet bízni a hírközlésük szentségében?

Válaszok:
respondent | 2013. január 12. 14:03

„Eddig sem jelentkeztek tőlünk a rasszista megnyilvánulásokat támogató sajtóorgánumokhoz, de a továbbiakban semmiképpen sem számíthatnak tőlünk gyakornokokra. Nem fogjuk engedélyezni a hallgatóinknak, hogy a Magyar Hírlaphoz vagy a kuruc.info-hoz menjenek kötelező szakmai gyakorlatra”.
Aki pedig mégis ide menne, azt szigorú vállrázások között a Magyar Narancshoz irányítják - ugye, így lesz György Péter.
Mellesleg ez nem kirekesztés, hiszen azt sem mondják meg, mi is pontosan az eltanácsolás oka. Talán ennyi, csak? Nem Nem. Íme:
"hallgatóikat eltanácsolják az egyenlő emberi méltóságot semmibe vevő, szélsőséges hangvételű sajtóorgánumoktól és az ott végzett szakmai gyakorlattól."
Rendben. De mi lesz a járványszerűen terjedő gyilkosságokkal, az emberi méltóságot naponta, óránként sárba tipró, öreg embereket megalázó fizikai terrorral? Azt György Péterék szerint - ezek alapján - el kell hallgatni.
Aki le meri írni: jelet kap tőlük, melyet kitiltásokkal pecsételve, viselnie kell.
Egyetemi autonómia, Magyarország, 2013.

Válaszok:
Rike | 2013. január 14. 17:36

Nem bűnözési színről írtam. Jelenségről, öreg, magatehetetlen, életüket végigdolgozó emberek méltóságának legányolásáról, megfélemlítésükről, terrorizálásukról.
Az elkövetők döntő többsége - 80-90 százaléka:
- 12-14 éves korától "felnőttként" van kezelve környezete részéről,
- Általános isk. tanulmányait nem fejezte be,
- Országos hírhedtséget bűncselekménnyel szerzett, ez előtt már volt ellene rendőrségi eljárás,
- munkahelye - isk. végz. hiányában - nem volt,
- a bűncselekménye elkövetése megmagyarázhatatlan brutalitást mutat.
Röviden. Döntsd el, van színe, vagy nincs. (Szerintem ez nem perdöntő.)

Válaszok:
Rike | 2013. január 14. 18:51

Teljesen másról beszélsz.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó