Médiatanács: Tovább sugározhat a Klubrádió

2013. március 5. 16:45

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának álláspontja szerint, összhangban a bíróság keddi döntésével, a budapesti 95,3 MHz-es frekvencia hasznosítására új eljárás keretében kerülhet sor.

A hatóság szóvivői irodája mindezt azután közölte az MTI-vel, hogy a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kedden hatályon kívül helyezte a médiatanács azon határozatát, amelyet tavaly decemberben hozott a Klubrádió által használt, fővárosi 95,3 MHz-es frekvencia pályázatával kapcsolatban. A médiatanács ebben a pályázati eljárás eredményességét kimondó korábbi döntését vonta vissza.

A médiatanács közlése szerint a testület új határozatának meghozataláig – hasonlóan a jogvita kialakulása óta eltelt időszakhoz – a Klubrádió továbbra is folyamatosan sugározhat. A hatóság a bíróság döntését fontos állomásnak tekinti a frekvenciapályázattal kapcsolatban kialakult vitás kérdések jogállami rendezésében – írták. A bíróság kedden új eljárásra kötelezte a hatóságot, mert – mint indoklásában kimondta – nem tett eleget a Fővárosi Ítélőtábla tavaly márciusi ítéletében foglalt iránymutatásnak, mivel nem döntött egyértelműen a pályázati eljárás végeredményéről.
 

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/7439