Schiffer: Át kell gondolni az állami kitüntetések rendszerét

2013. március 21. 10:14

Az LMP nem szokott belemenni kultúrkampfos vitákba, de van egy határ – mondta Schiffer András.

2013. március 21. 10:14

Schiffer András, az ATV Egyenes beszéd című műsorában kijelentette: nem értik, hogy Szaniszló Ferenc hogyan kaphatott Táncsics-díjat, de Balog Zoltán lépését – visszakérte a díjat – tisztességesnek tartják. „Az elmúlt 20-25 évben viszonylag kevés miniszter mondta azt, hogy »Elnézést, hibáztam«” – mondta Schiffer.

Elmondása szerint nemcsak Szaniszló díjazásával, volt probléma, hanem „ott van a kárpátiás énekes, akinek szintén megengedhetetlen mondatok hagyták el a száját – színpadról”. „Az, hogy tendencia ilyen figuráknak a kitüntetése, ez nyilvánvalóan Orbán Viktor boszorkánykonyhájában találtatott ki” – mondta az LMP-s politikus.

A politikus szerint mindenképpen át kellene gondolni az állami kitüntetések rendszerét. „Mi, LMP-sek, mi nem nagyon szeretünk alapvetően ezekkel az (…) emberek mindennapjait közvetlenül nem érintő dolgokkal bohóckodni, meg ilyen kultúrkampfos izékbe belemenni. De van egy határ. Az, hogy legmagasabb állami kitüntetést kaphatnak olyanok, akik rasszista összeesküvés-elméleteket terjesztenek nagyközönség előtt, itt világossá kell tenni, hogy van egy határvonal” – mondta Schiffer András.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2014. június 23. 15:33
O
ciseaux
2013. március 22. 17:32
Na, tényleg nincs szar kupac, amire ez a Sch. ne szállna le? Neki van egy zéró pártja, sőt kettő, de ő már az állami kitüntetések rendszerét is megreformálná?? Bandi, mensch, rajta, terjeszd elő, alakítsatok parlamenti átalakító bizottságot, írj az Amnestynek, a FreedomHouse-nak, a Hágai NB-nek, Jahvénak ha minden kötél szakad, de bulizd ki, hogy az állami kitüntetések rendszere is átessen azon a kurva reformon, mert ha egy magyar-magyar díjat kap, az már a vég!
Senior
2013. március 21. 23:07
"Át kell gondolni az állami kitüntetések rendszerét." Ebben azért csak igaza van. Odaadja, visszakéri, röhej. Egyszer elkísértem a kölket egy kárpátiás koncertre, Szaniszló ahhoz a csávóhoz képest igen lazán adja elő. "Hol vagytok székelyek, e földet bíztam rátok elvették tőletek a f..sz szopó románok." Nagyon büszke volt magára, hogy tizenéves gyerekek ezt vele együtt üvöltik. Táncsics Mihály ennek örülne?
1istvan
2013. március 21. 23:06
szépen el kellene kezdeni egyenként levadászni a 2/3ot. minden megoldódna, tiétek lenne a többség. dési már elkezdte!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik