Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2013. március 23. 09:41

Arra kérjük, hogy haladéktalanul kezdeményezze a jogszabályi környezet megváltoztatását, hogy a kitüntetések és a díjak visszavonhatóak legyenek.

„Tisztelt Miniszter Úr!

Bár azzal, hogy Szaniszló Ferenc visszaadta a szakmai bizottság által neki ítélt Táncsics-díjat, az a látszat keletkezhet, mintha az ügy lezárult volna, pedig valójában csak az első felvonáson vagyunk túl. A Szabad Piac Alapítvány ezzel a levéllel egyrészt szeretné megkímélni Önt attól, hogy az elmúlt egy hét megpróbáltatásai elhúzódjanak, másrészt a szabad Magyarország becsületén esett folt eltüntetésére tesz javaslatot.

Tisztelt Miniszter Úr!

Ön nemcsak az összeesküvéselmélet-hívő Szaniszló Ferencet tüntette ki, hanem a szélsőjobboldal egyik emblematikus zenekarának, a nem kevésbé embertelen eszméket terjesztő Kárpátiának a vezetőjét, Petrás Jánost, és nem utolsósorban Bakay Kornélt is, aki azt a nyilas rémuralmat dicsőítő kiállítást rendezte, amely az Ön által is megszavazott Alaptörvény szerint Magyarország állami önrendelkezésének elvesztését követően taszította a mélybe hazánkat.

Bár nehezünkre esik elhinni, hogy ezt a három embert Ön anélkül tüntette ki, hogy tudta volna, hányadán állnak a szélsőséges, kirekesztő nézetekkel, a sajnálatosan előállt helyzet megoldásában szeretnénk segítséget nyújtani.

Ön rögtön a kitüntetések átadása után azt írta, »mivel a jogszabályok nem teszik lehetővé a kitüntetések és díjak visszavonását, így csak sajnálatomat tudom kifejezni a rossz döntés miatt«. Ön ezzel bizonyította, hogy rendelkezik egy politikusokat ritkán jellemző erénnyel: képes belátni, ha hibát követett el. Sőt, Szaniszló Ferencnek írt március 19-ei levelével még arról is tanúbizonyságot tett, hogy korrigálni is hajlandó.

Éppen ezért érezzük úgy, hogy érdemes felhívni a figyelmét arra, hogy van további mozgástere. A kétharmados többséggel rendelkező kormány, amelynek Ön is tagja, soha nem látott mennyiségben és sebességgel fogad el új törvényeket. Az elmúlt három év bebizonyította, hogy ha a kormány biztos a céljának nemességében, akkor nem ismer akadályt annak megvalósításában. Alig több mint egy év alatt csak az Alaptörvényt négyszer módosították, és küszöbön áll az ötödik is.

Tisztelt Miniszter Úr!

Arra kérjük, hogy ha – ahogy Szaniszló Ferencnek írt levelében áll – az Ön és a kormány által képviselt értékekkel valóban összeegyeztethetetlen az az eszmeiség, amit nem csak Szaniszló Ferenc, de Petrás János és Bakay Kornél képvisel, haladéktalanul kezdeményezze a jogszabályi környezet megváltoztatását, hogy a kitüntetések és a díjak visszavonhatóak legyenek. Kormánya már azt is bizonyította, hogy nem idegenkedik a visszamenőleges hatályú törvényalkotástól, ez ebben az esetben sem lehet akadály. Ha nevezettek továbbra is birtokolhatják a magyar állam kitüntetését, elismerését, az azt bizonyítaná, hogy a kormány azonosul az általuk vallott nézetekkel.

Ha ezen a problémán túlleszünk, távlatilag azt is érdemes lenne fontolóra venni, hogy az államnak feladat-e egyáltalán kitüntetni az ő ellenőrzésére hivatott sajtó munkatársait. Tisztában vagyunk a különböző díjak rangjával, hagyományával, az elmúlt 23 év tapasztalatai mégis azt mutatják, hogy sokan nem feltétlenül a szakmai nívójuknak köszönhették, hogy díjazottá váltak. A sajtó bizonyosan szabadabb, függetlenebb lenne, ha munkatársai nem állami, csak szakmai szervezetek elismerésére vágyva végeznék munkájukat a mindennapokban. Ezért a díjátadás áthelyezése egy pártpolitikus által irányított állami testületre semmilyen megoldást nem kínál erre a problémára.

Bízunk bölcs döntésében.”

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/7847


40 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintGyönyörű. Ezek a rohadékok azt is meghatároznák, ki méltó egy díjra. Persze ez az érdem nyilván kizárólag az ő értékrendüket tükrözheti. Asszem ne mkel lsok fantázia kitalálni, mennyire lennének visszafogottak, ha hatalomhoz jutnak.

Válaszok:
Rettenetes | 2013. március 24. 15:58

A múltat végképp eltörölni ...


igen miniszter úr, és ha a jogi környezet megváltozik, azonnal kezdeményezze a drágajóbolgárúr, németpéter és még mittudomén kinek a dijvisszavonását, a lét meg kamatostul fizettessék vissza.
aztán megkéne gondolni, hogy érdemes e a pulicerre az elfogulatlan tájékoztatás okán kálmán olga meg még mittudomén ki.
tudom.
tudom.
nem a kormány adata.
de a jogszabályt úgy kell módosítani, hogy a mindenkori kormány bárkink a bármilyen díját visszavonhassa. meg a korábban adott kossuth díjakat is meg kell vizsgálni, meg a szocializmusban adott szochazákat is stb. stb.


Kedves Miniszter Úr!

Nesze neked kisújj!

Ugye, hogy az egész karod kell?

Akkor erről ennyit!


Ebből is látszik, hogy nagy hiba volt a szolgalelkű meghátrálás!
Ezeknek - semmit!
Tessék megnyerni a választást (ha-ha) akkor majd lehet diktálni! Addig - Kuss!


jajj, majd elfelejtettem.
azt is lehetővé kell tenni, hogy a szabad piacon viszont bárki vásárolhasson díjat.


Beindult a ballib gépezet!!! Nyújtsd oda a kisujjad, kell az egész karod!


Csatlakozom az előttem szóló Piac Alapítványhoz, tekintettel a jelen pénzügyi helyzetre,hamar vissza kell vonni egy csomó díjat, népszavazással esetleg betelefonálással eldönteni, kiknek a díját kéne sürgősen visszavonni. Nem a kormányzatra kell ezt bízni - amit adott az egyik, elvenné a másik. Hellernek, Konrádnak meg a Kerésznek a díja már máma mehetne vissza a kincstárba!


Olyan jól ki lett pedig találva, hogy Szalai Annamária ítélje oda az állami díjakat a kiérdemesült "pornósoknak".


Szabad Piac Alapítvány? Kik ezek?
Ha 168 órának hinni lehet, valami szdsz maradvány.
http://m.168ora.hu/itthon/allo..

Válaszok:
USsange | 2013. március 24. 07:38

Aztan majd visszavonogatjak a masik kitunteteseit, aztan ujra atadjak, es periodusonkent cserelodik a tabor?


Lehe-a utálni a szlovákokat? Az oroszokat? Az USA-t? A románokat? A németeket? A magyarokat?

A ...-kat? Azokat nem lehet!
És vajon miért?
Mert ők szeretik a szlovákokat, az oroszokat, az USA-t, a románokat , a németeket és a magyarokat!

Ez ilyen egyszerü!

Válaszok:
koppany17 | 2013. március 23. 16:12

A különböző díjak ebben a létidőben az emberi bohóckodás részei.Akik adják,mindig valakik által befolyásolt emberek.Emberi játszadozás csupán.Fontossága,lehet némely embereknek nagy,de az igazi tehetség,emberség nem erről az oldalról ismerhető meg.
Nagy százalékban igazi "politikai lojalitások kapják,minden időben.Érvényes ez még a Nobel-re is.Az igazi díjat csakis a nemzet emlékezet adhatja.
És a nemzet elsüllyesztésében jelenleg résztvevők
idegen hatalmak előtt megalázkodók mit érdemelnek majd???Márványszobrot,utcanévtáblát,műintézményt,stb.Bizony őket kell az IDŐNEK kirostálnia.


Micsoda cirkusz volt abból, amikor szóba került Kertész Ákos Kossuth-díjának esetleges megvonása! Vagy amikor Tarlós fővárosi hatáskörben intézkedett a "díszpolgársága" eltörléséről. Most pedig ők maguk állnak elő olyan javaslattal, amelyet ha akkor előterjeszt valaki, széttépték volna, miközben telekürtölik a fél világot.


Ezeket a balos nácikat , fel kell rúgni mint a szaros bilit, nem tárgyalgatni velük. Szerintem.


"A törvényeket az OGY hozza."

Igen, leginkább "egyéni képviselői indítványra". Ha jól tudom, Balogh tiszteletes országgyűlési képviselő...vagy tévednék?


Kinek van kifogása a Pulitzer emlékdíjasok ellen?


Kíváncsi vagyok, k.olga mikor hívja meg Balogh-ot egy kapca partira ?


ez a somogyi féle gyülevész csoport? szabad piac mi? hülye.


Ez azért is rossz ötlet szerintem, mert így lehetőség nyílik politikai össztűz és támadás alá venni, és Szaniszlóhoz hasonlóan megalázni embereket. Bár tényleg vannak olyan esetek, amikor valaki méltatlanná válik a kitüntetésre, amit birtokol, például Kertész Ákos esete. Kár, hogy nem hallottam akkor ezeket az erkölcsbajnokokat olyan hangosan kiabálni, amikor nem hogy más népek ellen, de pont az őt kitüntetéssel jutalmazó ország népe ellen tett gyűlölködő és rasszista kijelentéseket. Talán egy icipicit hitelesebb és komolyan vehetőbbek lennének az ehhez hasonló vernyákolások, és talán érdemes lenne beszélni arról a két megemlített személyről is, hogy valóban megállnak-e velük szemben a fenti rágalmak. De így... nem marad ez sem más, mint mocskos politikai játszadozás. Emberek életével.


"Szabad Piac Alapítvány? Kik ezek?"

Ahogy megszólalnak máris tudjuk: hazaáruló ballibek.


Petrás...? Na és petru meghiesi böcsületrendje? A franczúzoknál is kezdeményezni kellene, kedveseim. Mer' ez így elég felemás. A németeknél is, hogy ugyan vonják már vissza horn eftárs díjait, amiket avval érdemelt ki, hogy már nem mert lövetni. Ésatöbbi. Nyomorult hazug demagógok.


Jól mondod, csak egy betűben tévedsz:
"... Ezek a rohadékok azt is meghatározZák, ki méltó egy díjra..."Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó