Kitüntetés és büntetés

2013. március 25. 17:45

Szaniszló Ferenc pontosan fogalmazott, amikor azt mondta, hogy valójában az őt méltatlannak tartók bizonyultak méltatlannak.

2013. március 25. 17:45
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„A történet legdrámaibb része valójában nem is Szaniszló Ferenc körül alakult ki, hanem az őt kitüntető uralmi struktúra körül. A kormányoldallal rokonszenvező nyilvánosságnak a minisztérium bejelentésével kapcsolatos elégedetlensége azt látszik igazolni, hogy nemcsak lejátszástechnikai tévedés történt. Az uralmi struktúra eljárása szemlátomást szembemegy annak a politikai erőnek a világértelmezési logikájával is, amelyet képviselnie kellene. Márpedig ez az uralmi rendszer súlyos önazonossági válságáról tanúskodik. Ám ismét bebizonyosodott a taoizmus ősi igazsága is, miszerint minden rosszban van valami jó. Ebben a történetben leginkább az, hogy olyan volt, mint egy oktatófilm.

A globális véleményhatalom, miközben elítélte Szaniszlót, a türelem, a szabadság és a demokrácia nevében az intolerancia, a kirekesztés, a szuverenitásba való durva beavatkozás mintapéldáját mutatta be. Valójában ő maga leplezte le azt, amit folyton cáfolni igyekszik. Ami a lokális uralmi struktúrát illeti, Szaniszló Ferenc a díj visszaadásakor pontosan fogalmazott, amikor azt mondta, hogy valójában az őt méltatlannak tartók bizonyultak méltatlannak. A Szaniszló-ügy hullámai néhány nap alatt biztosan elcsitulnak. Ám a politika mélyszerkezetében az ehhez hasonló esetek tektonikus mozgásokat indíthatnak el, és minden jel arra utal, hogy ezek a mozgások már el is kezdődtek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2014. december 12. 14:56
A logikai bukfenc abban van barátom, hogy az ilyen piszlicsáré baromság ellen is globális összeesküvést vizionáltok. Szánalmas. Külföldön, nyilván a sajtó útján eljutott 1-2 helyre, 1-2 nagykövet úgy gondolta, hogy beszól. Mert ez gondolja. Mert unják már, hogy hülyének nézik őket, hogy külföldön mást hazudik a fidesz mint itthon, stb. Unják hogy kint menne a nyalás ezzerrel, mert kell a lé ugyebár, itthon meg ugatja a kormány az EU-t, mert a büdösimperialistákat egyszerűbb okolni a saját inkompetenciájuk miatt. De emögé nemzetközi összeesküvést vizionálni, amitől az orbán kormány befosik és fülét farkát behúzva eloldalog???? Ez az egész csak a szokásos húzd meg ereszd meg része, kicsit megsimogatják csendben a galamblelkű nácik* fejét, de ha felzúdulás van belőle, akkor mégis kiraják a kutyát a házból, "áááá, nem is tudom ki ez, csak aláírtam a papírt, oszt véletlenül lett kitüntetve... " - rendes civilizált EU ország vagyunk, csak véletlenül bekúszott és idecsinált az előszobába a büdös dög... (* nincs itt egyébként náci, a jobbik se az, elég mondjuk az itteni hozzászólókat megnézni, mennyi frusztrált zsidózás meg. Végül is egyszerűbb valakit okolni a saját kudarcaink miatt mint szembenézni vele. Nyilván a globális világösszeesküvő imperialista tudjukkiknek nincs is nagyobb gondja mint egy ilyen kis országot csesztetni. Olyan bájos, hogy a világhatalmat odavizionáljátok nekik, de eszük nincs egy csöpp se hozzá ha egy hogy ilyen piszlicsáré hülyességgel foglalkoznak mint ez a Szaniszló)
ppix
2014. december 12. 14:56
Globális véleményhatalom, muhahaa, hol nem szarja le a globális véleményhatalom ezt a Szaniszló izét. Bogár is csak megerősítette, hogy ő is csak tizenkettő egytucat futóbolond a pálya széléről... Egyik pillanatban a szent fidesz kiáll a EU népnyomorító globalista, imperialista kizsákmányoló horda ellen, a másik pillanatban meg fülit farkát behúzza. Hogyne. Ez kabaré ami itt megy, föl alá hazudozás, 100% inkompetencia, álkormányzás. Szégyen.
dobzselaci
2013. szeptember 23. 01:27
Négyeske! Nem két piros, egy sárga, hanem NINCS piros, egy sárga, két zöld! A nővérke már összekészítette, miért kellett összekutyulni?
antioxi
2013. június 28. 23:08
"...Csak tudnánk ki az a globális véleményhatalom, meg uralmi rendszer, meg globális birodalom..." Buta fiú, hát a cionisták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik