Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

A TV2 rosszabbul teljesít
2014. március 27. 19:01

A Nemzeti Választási Bizottság szerint jogsértés, hogy a TV2 sugározza a kormány „Újra rezsicsökkentés” című reklámját, ezért eltiltotta a csatornát a további jogsértéstől, viszont bírságot nem szabott ki. A döntést a testület 12:8 arányban hozta meg.

Nem sugározhatja a továbbiakban a TV2 az „Újra rezsicsökkentés” című reklámot, ugyanakkor bírságot sem kell fizetnie a csatornának az NVB csütörtöki döntése szerint. A testület több tagja is a bírság kiszabása mellett érvelt, mert a TV2 nem első alkalommal sértette meg a jogszabályt. A Kúria március 18-ai végzésében már egyszer azt állapította meg, hogy a TV2 a kormány „Magyarország jobban teljesít” jelmondatú, jelölőszervezeteket népszerűsítő műsorszáma közzétételével megsértette a választási eljárási törvényt.

Az NVB-hez most több magánszemély fordult, kifogásukban idézték a Kúria korábbi döntését, amely szerint politikai reklámnak minősül – a megrendelő személyétől függetlenül – „valamely jelölőszervezet népszerűsítését szolgáló vagy támogatására ösztönző, (...) a reklámhoz hasonló módon megjelenő, illetve közzétett műsorszám”.

A beadványozók kifogásukhoz csatolták a Fidesz és a KDNP két, közterületen megjelent, illetve internetes sajtótermékben közzétett politikai hirdetését, amelyek szerintük alátámasztják, hogy a rezsicsökkentés e két jelölőszervezet egyik fő kampánytémája, és azt saját eredményükként jelenítik meg a választók előtt. Utaltak arra, hogy a kúriai döntés szerint politikai reklámnak minősül az a műsorszám, amely „a Fidesz-MPSZ és KDNP mint jelölőszervezetek (...) célját (rezsicsökkentés) népszerűsíti”.

Az eltiltás ellenzői egyebek mellett azzal érveltek, hogy az NVB ülésén is levetített műsorszám társadalmi célú reklámnak minősül, ezért azzal nem sérthették meg a választási eljárási törvényt.

Az Együtt-PM a döntés nyomán minden érintett médiumot felszólított, hogy állítsák le a kormányhirdetések közlését. A Szigetvári Viktor által jegyzett közlemény szerint a kabinet azután is folytatta a „tájékoztatásnak álcázott pártpropagandát”, hogy a Kúria megállapította, a TV2 a kormány Magyarország jobban teljesít jelmondatú hirdetésének közzétételével megsértette a választási eljárási törvényt, mivel a reklám alkalmas a Fidesz-KDNP népszerűsítésére.

Ez már az NVB-nek is sok volt, döntésével véget vetett az antidemokratikus gyakorlatnak, ahhoz azonban sajnos nem volt elég bátorsága a testületnek, hogy bírságot is kivessen a TV2-re, pedig a kormányközeli csatorna nem először sértette meg a jogszabályt” – írta a politikus. Az Együtt-PM szövetség társelnöke szerint az okozott politikai kárt már nem lehet megtéríteni a kormányváltást akaró polgároknak és pártoknak, de a további jogsértéseknek elejét lehet venni.

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/12519


Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintEgyszer egy jobb korban majd az emberek szornyulkodve fogjak nezni, hogy ilyen rezsicsokkentesekkel hulyitettek a magyarokat egy idoben, es azok be is vettek. Elrettento pelda lesz ez mindenhol a szellemi nyomor es elbutulas elrettento peldaja.

Válaszok:
Ak76 | 2014. március 27. 19:17
koronaszep | 2014. március 27. 19:32
tróger gida | 2014. március 27. 20:30

Írják azt, hogy gáz-villany stb. sakkor jó lesz.
Amúgy miért csak a TV2-re vannak ezek úgy rákattanva?

Válaszok:
peegee | 2014. március 27. 20:10
kamasuka | 2014. március 27. 20:11

"Bezzeg az okos ukrán nép,épp most fogadta kitárt combokkal az IMF erekciót,kapnak is egy 12mrd dolláros ejakulátumot,csak a gázt kell május 1-től 50%-al,majd az év végéig még kb 120%-al emelni"


Szoval az ukran gaz arat is az IMF emelte es nem Putyin. :))

Na kisoreg, huzz innen, komolytalan vagy.

Válaszok:
Ak76 | 2014. március 27. 20:12
Ak76 | 2014. március 27. 20:15

Nem szabad a rezsicsökkentést reklámozni,de szabad rezsicsökkentést károsnak hazudni, szabad a magyarokat náciknak nevezni mi a fenének kell az NVB - t fizetni?

Válaszok:
Dr. Spielmann | 2014. március 27. 23:12

Mert az izraeli kommandós anno független tv2 kompatibilis volt.


Ezen reklámozási formula egyenes, gerinces megoldás volt, bárki is bólintott rá, értéket teremtett, mintát adott, hogyan kell törvényesen szolgálni az esélyegyenlőséget, büszke lehet rá az ország.


Hogy mennyire nem erted, dobbenetes. Meg a cikk is leirja, hogy eddig az ukran allami vallalat olcson adta a lakossagnak, es a kormanynak kellett kipotolnie az eves 8 milliard(!!!) dollar veszteseget, ami keletkezett, az allam pedig csak hitelbol tudta megtenni, tehat mindenkeppen ugyanannyit fizetsz a gazert hosszutavon, megpedig annyit, amennyibe kerul, teljesen mindegy, hogy a lakossag kifizet-e most vagy az allam allja hitelbol, elobb utobb vissza kell fizetni. Az IMF nem szivatni akarja az ukanokat, hanem azt mondja, hogy nincs ertelme olcson adni hitelre, mert ebbe ment tonkre az orszag, hogy eladosodott hosszutavra, hogy ne legyen nepszerutlen rovidtavon. Ugyanaz tortenik ami Mon, mindenert annyit kell fizetni, amennyibe kerul, nem erdemes az allamnak beleszolni, nem erdemes trukkozni, mert hosszu tavon rafazol,egy ido utan a kulfold nem fogja finanszirozni ezeket a joleti (mert ezek azok!) intezkedeseket, es a gaz arat a kovetkezo honapban is ki kell majd fizetni, es akkor mi lesz? Semmit nem ertesz a vilagbol az a baj, neked ebbol is az jott le, hogy az IMF emeli azarat...szerencsetlen papucsallatka szellemi szinten ragadtal.

Válaszok:
tróger gida | 2014. március 27. 20:32
Dismas | 2014. március 27. 20:43

Olyan melyen ivodott belejuk a szocializmus, hogy mar keptelenek valtani. Beidezi a cikket amiben leirjak mi a palya, es annyit szur le belole, hogy az IMF akarja emelni az arakat, valahol melyen szanom az ilyen embereket, csak hat sokan vannak mint a saska es tonkremegy belole az orszag.

Válaszok:
Ak76 | 2014. március 27. 20:44

De nem ertelek, mi a masik valasztasi lehetoseg? Nincs valasztasi lehetoseg!!! Ott irja az altalad masolt cikk, hogy a Naftogaz, az ukran allami vallalat a lakossagnak olcsobban adta mint az orosz beszerzesi ar. Erted? Az allam olcsobban ad valamit, mint amennyiert veszi. Ennek mi az ertelme??? Ertsd meg, hogy a szocializmus elmeletileg sem mukodhet. Ez bukott meg Mon is a 2000es evek elejen, amikor az allam dotalta a lakossagi gaz arat, es ez bukik meg, a tersegben utolsokent Ukrajnaban is. Nem azert, mert nehany gonosz IMFes zsido erre veri ki, hanem mert, jol figyelj: nincs ertelme.

Erre szoicalizalni a lakossagot, hogy majd allam bacsi eldonti, mit mennyiert ad, ez a szocializmus, de nem mukodhet, ez a rezsicsokkentes, olcsobban adom, mint megveszem. Alatalanos iskola elso osztaly, hogy ez nem fog hosszu tavon mukodni. Nem a szent piac, nem az IMF, nem a vilagpiac miatt, hanem, mert ez termeszeti torveny ereju kozgazdasagi alapigazsag. Ukrajna sem termel annyit, amennyit fogyaszt. Szar dolog szegenynek lenni, en ertem, de ettol meg a vilagban elsz es a vilag torvenyeit, szabalyait nem negligalhatod azon az alapon, hogy nem tetszik. Ez a magyar jobboldal baja is, nem akar tudomast venni a valosagrol, es amikor a pofont kapja, hisztizik. Ennel egy fokkal rosszabb, hogy a magyar tarsadalom sem akar tudomast venni a valosagarol. De ahogy az ukranoknal is eljott az igazsag pillanat, Mon is el fog, rezsicsokkentessel sulyosbitva.


Nezd meg, es ismert fel a fomon parhuzamot:

"Rezsicsökkentés: újabb kompenzációt kaphatnak a távhőcégek

A januári rezsicsökkentés után 52 milliárd forint állami támogatást kaptak a főként önkormányzati tulajdonban lévő távhőszolgáltatók, az őszi rezsicsökkentés miatt is hasonló összeget kaphatnak, a támogatás nélkül ugyanis komoly veszteségeik keletkeznének – írja a Magyar Nemzet."

Vagyis mi tortenik? Csokkentik az arakat, amitol a ceg veszteseges lesz, amit az allam adokbol kipotol. Abbol az adobol amit befizetsz. Vagyis ugyanannyit fizetsz mint eddig csak most 2 forrasbol a szamladon kevesebb osszeg jelenik meg, cserebe az adodbol potoljak. A masik megoldas az lenne ha kifizetned a teljes arat majd csokentenek az adot ennyivel, vagy ha nem csokkentik azok az adoforintok masra jutnanak, iskolaba, egeszsegugybe stb. Mi ez tehat? Ertelmetlen trukkozes. Ha jonne az IMF es kozolne, hogy ezt tessek befejezni, mert _nincs ertelme_, te lennel az elso ki felhabrodna, hogy az IMF emeli a tavhot. :)


A Sport1-en épp most ment le (ez a kampányreklám)

Legalább a sportcsatornák kimaradhatnának :( :)


Ne feledd, hogy a magyar milliomos archetipusa a balatoni lángossütő volt! :)Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó