Végleg bezár az iWiW

2014. június 29. 09:53

Június 30-án éjfélkor végleg bezárja az Origo Zrt. az iWiW közösségi oldalt. A 12 éve alapított oldalt naponta 60 ezren látogatták a bezárás előtt.

2014. június 29. 09:53

Végleg megszűnik, június 30-án éjfélkor bezár az iWiW, eddig közel 350 ezren mentették le adataikat a rendszerből – tájékoztatott az oldalt üzemeltető Origo Zrt. A felhasználók június 30-án délig egy digitális időkapszula igénylésével lementhetik profiljukat, fényképeiket, kapcsolataikat, levelezésüket. A bezárást követően automatikusan törlődik minden adat, ha a felhasználók erről másképp nem rendelkeznek – közölte az Origo.

Május 15-én, a bezárásról szóló bejelentés napján 200 ezer fölé ugrott az addig átlagosan napi 60 ezres látogatószám – számolt be az Origo Zrt. hozzátéve: egy hétig volt magas a látogatószám, később visszaállt a bejelentést megelőző állapotra. Ez is mutatja, hogy hiába fejezték ki sajnálatukat sokan a magyar sikertörténet lezárását illetően, az iWiW iránti kereslet nem változott meg – összegezte a tapasztalatokat Origo Zrt. sajtókapcsolati munkatársa.

Több olyan eset fordult elő az utóbbi hetekben, amikor adathalászattal cégek, vállalkozások hasznot szerettek volna húzni az iWiW bezárásából – mondta el az üzemeltető, kiemelve: az iWiW figyelmeztette felhasználóit arra, hogy ne adják ki adataikat, illetve ha mégis megteszik, akkor milyen következményekkel kell számolniuk. Az adathalászó oldalak ellen a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság hivatalból eljárást indított.

A 12 éve alapított magyar közösségi portál, amely egykor a leglátogatottabb honlap is volt, a világot behálózó konkurencia, a Facebook előretörésének áldozata.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trillian
2014. június 30. 01:30
Az lett volna bátor döntés, miután láthatóan jó sokan kérik vissza a régi iwiw-et, azt mondani rá, hogy rendben, bármennyibe is került a programozás.
saceur
2014. június 30. 01:29
Igen, az iwiw elsősorban kapcsolati hálóként működött jól, a webkettes értelemben vett social networkinre nem volt jó. Ha maradtak volna a régi koncepciónál, még élhetne.
Riwen
2014. június 30. 01:29
"A 12 éve alapított magyar közösségi portál, amely egykor a leglátogatottabb honlap is volt, a világot behálózó konkurencia, a Facebook előretörésének áldozata." Kétlem. Oroszországban a VKontakte a legnépszerűbb, pedig Failb... Bocsánat: Facebook ott is van. Ha már egy weboldalról van szó, egy mémmel búcsúznék: and nothing of value was lost.
saceur
2014. június 30. 01:29
Egyszerűen förtelmes volt az üzleti modelljük, meg az egész irány amit vettek. Csodálom, hogy eddig bírta. Sajnálom kicsit, mert meghatározta az első egyetemi éveimet az MSN-nel együtt. Dehát haladni kell a korral.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik