Reklámadó: így mentesülnek az online hirdetések

2014. november 22. 10:39

A reklámadó változásainak következtében jövőre a Google és Facebook hirdetések megrendelőit nem terheli reklámadó fizetési és társasági adóalap növelési kötelezettség, ha teljesítik az alábbi lépéseket.

2014. november 22. 10:39
Balogh László
Reklámadóblog

„A reklámadó változásainak következtében jövőre a Google és Facebook hirdetések megrendelőit nem terheli reklámadó fizetési és társasági adóalap növelési kötelezettség, ha teljesítik az alábbi lépéseket.

 

Közzétevői nyilatkozat bekérése

A megrendelők mentesülésének első feltétele, hogy, »hitelt érdemlően tudják igazolni« a tényt, hogy bekérték ezektől a cégektől a közzétevői reklámadó nyilatkozatot. Fontos engedmény a hirdetőknek, hogy ezt a legtöbb esetben idáig csak postai ajánlószelvénnyel és/vagy tértivevénnyel lehetett igazolni, azonban jövőre ezt email olvasási jelentéssel is megtehetik. A jogalkotó a törvénymódosító kommentárjában nevesíti az emailen kiküldött kéréseket is, ha azokhoz olvasási jelentés is társul. (A legtöbb levelezőrendszer lehetőséget biztosít arra, hogy az általunk kiküldött emailekről kézbesítési vagy olvasási jelentést is kérjünk.) Mivel ezeknek a jelentéseknek a visszaküldését a legtöbb esetben a címzettnek is kell engedélyeznie kell, ezért a biztonság kedvéért érdemes lehet postai úton ajánlott küldeményként is feladni ezeket a kéréseket.

Ha a hirdetések közzétevője a megrendelésről szóló számlán vagy számviteli bizonylaton nem tüntetni fel a reklámadó-kötelezettségéről szóló nyilatkozatot, és ezt a számla kézhezvételétől számítva 10 munkanapon sem kapjuk meg, akkor ezt a tényt be kell jelenteni a NAV részére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. november 22. 13:37
A Google kerrső és találati oldalon, a Facebookon vannak hirdetések?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik