Közzétették a közmédia bloggereinek szerződéseit

2015. március 10. 17:24

Kikerültek az MTVA honlapjára a közmédia bloggereivel kötött szerződések. A Hirado.hu jobb hasábjában futó blogketrecében több jelenlegi polgármester és politikus blogol, így például Prőhle Gergely államtitkár is, aki havi bruttó 250 ezer forintot kap a Messzelátó blog gondozásáért.

2015. március 10. 17:24

Egy adatigénylés után kerültek ki az MTVA oldalára a Hírado.hu-n található blogketrec bloggereinek szerződései. A hírt közzétevő blogposztban a Skoff Elza blog szerzője a díjazásról szólva kijelentette: „kiválóan lehet vele »demagógizálni«, kiszorozni, egészségügyi dolgozók, tanárok, kétkezi munkások béréhez hasonlítani, hogy »lám-lám hogy szórják itt a pénzt ahhoz képest, hogy ebből ennyi meg annyi ezt meg azt lehetne venni!«

A Skoff Elza blog posztjának szerzője arról is írt, hogy azért azokat kérték fel a közmédia blogszerzőinek, akiket, amiért egy étteremben is a vezetőség határozza meg a kínálatot, nem pedig a vendégek.

A közmédia felületén a Gazda, a Látószög, a Messzelátó, a Mozgástér és az Urbánus nevű blogok működnek. A szerződések szerint a blogok több szerzője a blogposztok alapján, egyéni elbírálás után kap díjazást. Ugyanakkor a blogok gazdái Schmidt Máriát leszámítva előre meghatározott összeget kapnak a posztok gondozásáért. Prőhle Gergely, az Emmi államtitkára például a posztjaiért kapott összegen felül bruttó 250 ezer forintot kap a Messzelátó blog gondozásáért. Ugyanennyit keres az Urbánus blogot szerkesztő Szita Károly, Kaposvár kormánypárti polgármestere is. Bruttó 380 ezer forintot kap Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője a Mozgástér gondozásáért.

Az egyes blogposztokért kapott összegre iránymutató lehet a Skoff Elza blog önbevallása, mely szerint ők posztonként 15-40 ezer forintot kapnak. Ugyanakkor az egyes blogok szerzői között is van olyan, aki állandó díjazásban részesül.

A közmédia 2015-ben nyolcvanmilliárd forint közpénzből gazdálkodik.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laurence Szilard
2015. március 15. 21:19
Én még az édesanyjára is gondolok!
brekker
2015. március 13. 13:48
Megszólaltak az ingyenkommentelők.
kicsikata
2015. március 13. 13:48
én is, én is. én is blogolni szeretnék az MTVA oldalán ( ígérem rendesen fogok dolgozni arról írok amit szeretnének) Kultúra ajánló Wass kötetek bekészítve
rodrigez
2015. március 13. 13:47
Néha úgy érzem, működik a kormánynál egy Hogyan Legyünk Olyanok Mint A Szocik Munkacsoport, és néha baromi eredményesek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik