Kincs, ami nincs – Tóta W. rasszizmusa

2015. március 16. 10:35

Tóta W. mondatában a rasszizmusnak nyoma sincs. Orsós kollégát szakmailag tartja alkalmatlannak, ennyi van a mondataiban. Nem azért tartja alkalmatlannak, mert Orsós kolléga cigány, hanem... Valamiért.

2015. március 16. 10:35
Stumpf András

Tóta W. Árpád menjen a p...ba.” Liberális elemző ismerősöm Facebook-falán ennyi volt a közlés tegnap este. Se több, se kevesebb. Tyű, mondtam magamnak, itt aztán tényleg történhetett valami nagyon komoly, ha az amúgy körülrajongott kollégát most nagy hirtelen oda irányítják.

Kár, hogy efféle megérzéseimre nem osztanak pénzt, mert amúgy rögtön derengett, hogy mi lehet a dolog mögött. Nyilván valami dogmasértés. Két tippem volt. Rasszizmus. Vagy szexizmus.

Bingó! Előbbi. A kommentekből gyorsan kiderült, mi a gond.

„Orsós Róbert nagy jövő előtt áll, már persze amíg ez a köztévé áll, mert utána sajnos a közmunka marad csak. Addig valaki intézzen neki gyorsan egy trafikot!” – ezt a két mondatot írta le Tóta W., és mivel Orsós Róbert kolléga cigány, hát akkor most Tóta W. rasszista! Vagy ha nem is ő, hát a mondatai olyan hatást keltenek, ezért megegedhetetlenek stb.

Nos, ez természetesen baromság. Tóta W. mondatában a rasszizmusnak nyoma sincs. Orsós kollégát szakmailag tartja alkalmatlannak, ennyi van a mondataiban. Nem azért tartja alkalmatlannak, mert Orsós kolléga cigány, hanem... Valamiért. Mert nem tudott bejelentkezni a helyszínről normálisan. Mondjuk azért.

Röhöghetnék persze: hadd akasszák csak a hóhért! Nézhetném most kéjjel a kivégzést, hiszen Tóta W. és a hvg.hu szerzői gyakran futkosnak a megalapozatlan és ostoba rasszistázás, szexistázás patkányjárataiban.

Most olyan hvg.hu-s kollégái is élen járnak abban, hogy bebizonyítsák az igazat, hogy ugyanis ebbe erőltetett belelátni a rasszizmust, mert különben tényleg nincs benne, akik örömmel látják azt bele bármibe, ha az „ellenséget” kell lebunkózni ezzel a buzogánnyal.

Ez most mindegy. Sem tőlük, sem ellenük nem fogadom el a megalapozatlan píszí-hülyeséget. Sem a zsigeri, sem pedig az álságos rasszizmus- és szexizmushisztit.

Az MTVA-t vezető Szabó László Zsolt is olvashatna figyelmesebben, mielőtt a minden bokorba barnaingeseket és antiszemita kódokat deliráló Marsovszky Magdaléna tempójában kezd közleményezésbe, amint tette azt tegnap.

Ha valakinek, hát neki most tudnia kellene: ilyesmire nincs idő, nincs energia. Ami van, azt mind a köztévé-hírtévére kell fordítania. Talán akkor kijön még belőle valami, ami szolgálja tulajdonosát, azaz engem meg az összes többi adófizetőt. Nagyon-nagyon sok meló kell még a mi kis BBC-CNN-ünkbe, amíg elégedett lehet majd vele maga Ádár János is.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rosettastone
2015. szeptember 13. 12:04
Viszont, ha ugyanezt amit Tóta W. leírt pl. akármilyen kis jelentös vagy jelentéktelen konzervatív, jobboldali akárki is írta volna, abban már megcáfolhatatlanul és mindeki számára világosan benne lenne a rasszista olvasat. Ez a baj, és ezt úgy hívják, hogy kettös mérce.
teljesenertelmetlen
2015. március 19. 21:51
Nekem is az jutott eszembe, hogy mi van, ha pontosan ugyanezeket a mondatokat Bayer írja? :))) Akkor persze ez nyílt fasizmus!
cereal killer
2015. március 19. 21:20
Pontosan így van. Volt több hiba is, mások is bakiztak, de neki pont az egyetlen cigány riportert kellett kiemelni. Ez nem véletlen.
MOPO3OB
2015. március 18. 13:49
Telitalálat! Vajon mi is történt volna ha gyurcsány banda regnálása alatt egy Magyar Nemzet újságíró szappant emlegetett volna egy Grünn nevű televíziósnak, akinek faji jellege jól látható a képernyőn??????????! De persze újságírónk csak arra akart utalni, hogy nevezett tévés túlzottan izzadt a melegben és ennek képernyőn látható nyomai voltak. A szappant sem átvitt értelmű utalásnak szánta. Csak izzadásgátló szerek használatának szükségességére utalt. tóta wolfenstein árpika egyébként is egy médianáci. Elég csak ránézni blognak nevezett szemétdombjára. Ott virít a közepén a stilizált náci sas W betű, amit egyenesen az Wolfenstein játék franchiseből kopizott. A játék maga náci világban játszódik, és a náci jelképeket olyan intenzitással tolja a képernyőre, hogy Németországban kapásból betiltották.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik