Helyesbítsünk?

2015. május 15. 08:18

Egy negyedszázada gúnyolódik a balliberális oldal, ha általa a nyugati médiába exportált hazugságok kiigazítására a magyar kormány helyesbítést kér.

2015. május 15. 08:18
Lovas István
Magyar Hírlap

A balliberális újságok már régóta ismételgetik, hogy nem helyesbítést kell kérni, hanem jól kell kormányozni, és imázsalakítási kísérletek helyett legjobb a tükörbe nézés. Hogy egy tükörbe nézés esetében a néhai Antall Józsefre, Boross Péterre vagy Orbán Viktorra nem mosolygott volna vissza egy „farkasfogú” vagy „bajszos” diktátor, az persze érdektelen.

Balliberális oldalról azt is hozzá szokták tenni kellő lenézéssel, hogy egy lapban megjelent cikkért vagy elhangzott műsorért csupán elmaradt, harmadik világbeli országok diplomatái kérnek helyesbítést. Kormányoldalról a korrigáltatási szándék az utóbbi időben mintha erősbödne. Április 29-én a –2009 előtt egyébként még tisztességes és valóban független, baloldali – brit The Guardian a valóság mindenfajta ellenőrzése nélkül azt hazudta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök vissza akarja állítani a halálbüntetést, és munkatáborokat akar építtetni. ()

A kis Szingapúr a nyolcvanas és kilencvenes években ezt tette, igen szigorú szankciókat foganatosítva a leghatalmasabb nyugati médiabirodalmakkal szemben, ha a hivatalos szingapúri helyreigazítást akár rövidítve, akár szerkesztve közölték, illetőleg netán nem akartak helyt adni neki. Azóta Szingapúrról nem olvasható bírálat. Melyhez természetesen hozzájárult a kis ázsiai városállam szinte páratlan gazdasági teljesítménye, mert igen kínos bírálni egy nagyon sikeres országot, ugyanis egyeseknek a sikerrecept lemásolása juthat az eszébe.

És most egy sziklaszilárd tapasztalati alapon kimondott jóslat: ha a GDP-ben mért gazdasági növekedésünk idei üteme a 3,7 százalékot meghaladja, ami azt eredményezi majd, hogy negyedszázaddal a rendszerváltás után először a nyugati sajtó 2016 február–márciusától beszünteti ellenünk irányuló hazug, negatív sajtókampányát. De a helyesbítéseket továbbra is követelni kell.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
frivol824@gmail.com
2016. április 28. 01:31
Ökör vagy, Fiam, ülj le!
frivol824@gmail.com
2016. április 28. 01:31
Én nem bántanám a mostani nagykövet asszonyt. Éppen elég az neki, hogy McCain nem tudja megbocsájtani neki sem a csinos voltát, sem az intelligenciáját. Legyünk méltányosak!
frivol824@gmail.com
2016. április 28. 01:31
Tetszik a bökés, de azt azért Te is tudod, hogy a cionnorma értékrendje szerint azokra nincs szükség, különben is a GlobálNet magyarországi SZDSZ nevű tagozata már minden USA számára szükséges információt kiszállított.
Fakutya Vigyora
2015. augusztus 22. 15:13
Weyerbélák, el lehet menni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik