Kitiltás

2015. május 23. 10:56

Az okvetetlenkedő, folyton kérdező, a hatalom embereit zavarba hozó és ellentmondásba kergető újságírókat ki kell tiltani. Különben újra és újra kínos ügyeket tálalnak.

2015. május 23. 10:56
Sebes György
Sebes György
Népszava

„Az országgyűlés sajtóosztályáról kellene példát venni. Nem vacakoltak sokat, jól megbüntették az RTL Klub híradósait. Előbb szóbeli megrovást kaptak  már ez is elég súlyos jövendő pályájukon , majd egy időre ki is tiltották őket a Parlament épületéből. Ez szolgáljon tanulságul minden kotnyeleskedő újságírónak. Nem lehet bárhol csak úgy letámadni a miniszterelnököt, de senkit sem. A tévések ugyanis egy olyan folyosón akarták megkérdezni Orbán Viktort, ahol nem szabad forgatni. Kérdéses persze, hogy ennek a tilalomnak elegendő elrettentő hatása lesz-e, esetleg nem kellett volna mindjárt az épület előtt pellengérre állítani a renitenseket, vagy azonnal kerékbe törni.

Mostanában ugyanis nagyon elszemtelenedtek a sajtómunkások és ezzel kellemetlen helyzetbe hozzák a népért folyamatosan áldozatos munkát végző vezetőket. Itt van például a pályázatok ügye, amiről egymásnak is ellentmondó nyilatkozatok hangzottak el. A volt budapesti amerikai nagykövet ugyanis a korábbi fejlesztési miniszterre hivatkozva azt írta könyvében, hogy Németh Lászlóné minden héten leült Orbán Viktorral és eldöntötték, a középítkezési projektekből melyiknek legyen elsőbbsége és hogy melyek nyerjenek. Erre aztán a miniszterelnök még rátromfolt, amikor megerősítette, ez ma is így megy, csak a miniszter személye változott. Majd valószínűleg rájött, hogy ezt mégsem lett volna szabad elárulnia és kijelentette, a nyilvánosság által ismert rendben foglalkoznak a pályázatokkal és a módszert az unió is jóváhagyta. De ez még mindig kérdéseket vetett fel, tehát Lázár János is belépett a harcvonalba és közölte, a kormány nem pályázatokat bírál el, csak a fejlesztés irányairól dönt.

Ha csak úgy nem. Mindenesetre a közvéleményt immár sikerült teljesen összezavarni, ha ez volt a cél, száz százalékosan teljesítették. Ugyanakkor a folytonosan kételkedők felvethetik, hogy netán Orbán, vagy kedvenc minisztere hazudott, esetleg mindketten, de az biztos, hogy netán egyeztethetnének, mielőtt megszólalnak. A kézenfekvő megoldás persze az lehet, amit az országgyűlés már oly sikeresen alkalmaz. Az okvetetlenkedő, folyton kérdező, a hatalom embereit zavarba hozó és ellentmondásba kergető újságírókat ki kell tiltani. De mindenhonnan és örökre. Különben újra és újra kínos ügyeket tálalnak és mindenütt felbukkannak, mint eső után a gaz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. január 26. 18:57
Lassan az illemhelyre is követik a tv-sek reménybeli riportalanyaikat. Nehéz felfogásúak, hogy nem képesek megjegyezni, hogy hol lehet és hol nem forgatni?
di maggio
2015. szeptember 24. 09:34
A demokrácia fénykorában Veres et. nem cicózott,egyszerűen lefejelte a kérdező újságírót.
atila68
2015. augusztus 15. 14:20
Az okvetetlenkedő, rosszindulatú, a hatalom embereit provokáló és ellentmondásba kergető újságírókat ki kell tiltani. Különben újra és újra kínos ügyeket találnak ki.
paraklétosz
2015. május 27. 18:53
Juhász az Orbán házában is tüntetne, a "sajtómunkás" az illemhelyen is forgatna, me' szabaccsság van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik