Világgazdaság: Eladnák az Origót, Simicska és Habony is érdeklődhet iránta

2015. június 29. 09:12

Eladná az Origó hírportált és az azt működtető céget a Magyar Telekom – írja a Világgazdaság. A lap szerint a lehetséges vevők közt van Habony Árpád médiacége, illetve Simicska Lajos médiakonszernje is.

2015. június 29. 09:12

Megválna az Origótól a Magyar Telekom – tudta meg a Világgazdaság. A vállalat a napokban postázza ajánlatát annak a több mint tíz cégnek, amelyek korábban már érdeklődtek a hírportál iránt. Az ajánlattétel valószínűleg kétféle csomagot tartalmazhat: vagy csak az Origo.hu-t, vagy az internetes portált is működtető társaságot, a Magyar Telekom százszázalékos tulajdonában lévő Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt-t. Utóbbi esetben az új tulajdonos vinné az Origo mellett a Life.hu-t és a Videa.hu-t, a Freemailt, továbbá két videócsatornát, a LifeNetworköt és az OzoneNetworköt.

 
Az érdeklődők közt lehet az fő konkurrens, az Index tulajdonosa, a Közép-európai Média és Kiadó Zrt. (CEMP) , de a Világgazdaság az sem lenne meglepő, ha a miniszterelnök tanácsadójához, Habony Árpádhoz is köthető Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt., illetve a Magyar Nemzet, a Hír Tv, a Lánchíd Rádió tulajdonosa, Simicska Lajos is az érdeklődők közt lenne.
 
A lap megjegyzi: korábban arról is hallani lehetett, hogy például a UPC is érdeklődik az Origo után, de akár pénzügyi befektetők is láthatnak benne fantáziát.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mákgubó
2015. július 09. 08:49
Lehet hogy aki megveszi, dolgozik valahol, mert Árpi csak kitartott...)
tevevanegypupu
2015. július 07. 20:22
És ha valaki más veszi meg annak honnan van?
yanoo
2015. július 07. 18:32
Mert a szolgáltatása drága, a minősége pedig gyenge.
Tintamin
2015. július 07. 18:32
Habonynak tobb penze van: azt mi adjuk most. (Simicskanak a korabbi ajandekainkbol kellene kitermelnie, de Arpi mogott a teljes allamkassza (kulcs Viktornal)).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik