Visszatették Simicskáék az elbontott oszlopokat – bíróság: nem jár nekik védelem

2016. január 03. 14:47

Tovább gyűrűzik az oszlopháború: az Index értesülései szerint a Simicska Lajos tulajdonában álló Mahir Cityposter Kft. vasárnap visszahelyezte a főváros által lebontott hirdetőoszlopokat. A Faktor arról ír, hogy a bíróság elutasította az oszlopok ideiglenes védelmét.

2016. január 03. 14:47

Már az év első napjaiban elkezdték bontani a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait Budapesten, mivel azokat a cég a Fővárosi Közgyűlés döntése ellenére nem távolította el a december 31-ei határidőig. A Mahir a döntést ehelyett bíróságon támadta meg, a per első tárgyalása pedig január 11-én lesz. A főváros viszont nem várt eddig az időpontig, és már január 2-án megkezdte az oszlopok elbontását

A Soroksári úton szombaton eltávolított Moszlopok helyére azonban vasárnap máris újakat állított a Simicska Lajos tulajdonában álló Mahir Cityposter Kft. – tudta meg az Index.

Frissítés:

A Faktor értesülései szerint a Fővárosi Törvényszék 2015. december 14-én elutasította a Mahir Cityposter Kft. ideiglenes intézkedés – a bontás megtiltása – iránti kérelmét. A bíróság indoklása szerint a cégnek lett volna ideje felkészülni a hirdetőoszlopok eltávolítására, így az nem lehetetleníti el a működését. A bíróság emellett azzal is indokolta döntését, hogy az eredeti műszaki leírásban kifejezetten mobil oszlopokat említett a Mahir – míg most azt állítják, hogy megsérülnek, ha lebontják őket. A bíróság január 11-ére tűzte ki az első tárgyalást az ügyben.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2016. június 08. 23:44
Valami olyasmi rémlik, hogy a reklámadón vesztek össze, mert nem akartak vele kivételezni.
balbako_
2016. március 01. 21:01
És még boldoggá is teszi magát, hogy - igen demokratikusan - leszarják Budapest városatyáinak döntését. De jó!
balbako_
2016. március 01. 21:00
Röhögjön csak kuka, röhögjön....
balbako_
2016. március 01. 21:00
És maga boldog, ha fekáliát lát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik