Kínai nyelvű híradót indít az állami hírtévé

2016. január 05. 10:55

Hétfőtől mindennap kínai nyelvű híradó is látható az M1 aktuális csatornán. A kezdeményezést a közmédia azzal indokolta, hogy kiemelten fontosnak tartják a hazánkban élő, dolgozó kínai állampolgárok első való kézből tájékoztassák a magyar politikai és gazdasági döntésekről.

2016. január 05. 10:55

Kínai nyelvű híradó is látható hétfőtől a M1 aktuális csatornán - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Facebook-oldalán kedden. A kínai híradó minden nap az orosz híradó után látható majd - írták.

Kiemelték, a híradás elindításánál fontos szempont volt, hogy Kína stratégiai jelentőségű gazdasági partnere Magyarországnak. Hozzátették, a közmédia kiemelten fontosnak tartja, hogy a hazánkban élő, dolgozó kínai állampolgárokat is első kézből tájékoztassa mind a magyar politikai, mind a gazdasági döntésekről.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gwrf
2016. október 10. 04:46
anyanyelvi közszolgálati adást minden 10 ezer fős nációnak!
BőröndÖdön
2016. október 10. 04:46
A hülyeség határtalan a propagandistáknál...
bunko_jobbos
2016. október 10. 04:46
A sok hülyének: elemi érdekünk, de legalábbis rohadtul jól jöhet majd, hogy ne csak "földönkívüliként" éljenek nálunk, hanem mi is tudjunk eljuttatni üzeneteket hozzájuk. Manapság csak olyat tudnak az országról, amilyeneket ők akarnak adni, nem olyanok, amiket mi. A sajtó a befolyásolás legjobb eszköze, ne feledjük!
billwilson
2016. október 10. 04:45
és mit fognak bemondani a kínaiaknak? "Orbán jó elvtárs, államosít mindent a gaz imperialistáktól" :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik