Saját német tulajdonosa cáfolta a Simicska-céget az oszlop-konfliktusban

2016. január 12. 16:23

A Mahir ügyvédje korábban azt nyilatkozta, hogy a cég milliárdos nemzetközi kártérítési eljárásokat indíthat a főváros ellen, mivel felerészt külföldi tulajdonban áll. A Mahir 50 százalékss német tulajdonosa, az euroAWK ugyanakkor közölte: nem tervezik, hogy nemzetközi bírói fórumhoz fordulnak.

2016. január 12. 16:23

Magyar György, a Mahir Cityposter Kft. ügyvezetője korábban azt nyilatkozta a cég hirdetőoszlopainak bontásával kapcsolatban, hogy több milliárdos nemzetközi kártérítési pereket indítanak a főváros ellen – emlékeztet a 24.hu. Azt írják, a Mahir másik 50 százalékos tulajdonrészével rendelkező német reklámcég, az euroAWK és leányvállalata közölte, nem indítottak és nem is terveznek peres eljárást a főváros ellen. 

Az euroAWK (sem annak magyar leányvállalata) nem kezdeményezett jogvitát sem a washingtoni beruházásvédelmi vitarendezési fórum, sem más nemzetközi vagy hazai vitarendezési fórum előtt, ilyen indítását nem is tervezi, továbbá nem adott semmilyen megbízást ilyen jogvita előkészítésére vagy kezdeményezésére. A sajtóban megjelent minden ezzel ellentétes állítás nem helytálló” – idézi a céget a portál.

Az ügyvéd nem kívánta kommentálni a közleményt. Magyar fenntartja azon véleményét, hogy mivel a Mahir részben külföldi tulajdonban áll, módjában áll a jogérvényesítés nemzetközi fórumokon. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. március 01. 21:00
Ez a Magyar(?) a két lábon járó joggal való visszaélés mintája.
Peter8811
2016. január 13. 14:28
"Magyar György, a Mahir Cityposter Kft. ügyvezetője korábban azt nyilatkozta a cég hirdetőoszlopainak bontásával kapcsolatban, hogy több milliárdos nemzetközi kártérítési pereket indítanak a főváros ellen – emlékeztet a 24.hu. Azt írják, a Mahir másik 50 százalékos tulajdonrészével rendelkező német reklámcég, az euroAWK és leányvállalata közölte, nem indítottak és nem is terveznek peres eljárást a főváros ellen." Egy Magyar az nem hazudik.
Laibach
2016. január 13. 07:20
Tíz évig minden ok. volt. :)
Laibach
2016. január 13. 07:20
"..A törvényszék hivatkozott arra is, hogy a perben rendelkezésre álló adatok és bizonyítékok alapján, a Mahir Cityposter főváros részére nyújtott ellenszolgáltatása a piaci árakhoz képest lényegesen nem térhet el, mivel azzal kapcsolatban a főváros tíz éven át nem emelt kifogást.."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik