Féligazságok, téves információk

2016. január 15. 16:54

A Népszabadságban ma megjelent cikkben az újságíró féligazságokat, téves információkat tár az olvasók elé. Soha senki nem mondta, hogy az M3 metró infrastruktúra-felújítása 2017 nyarán befejezhető.

2016. január 15. 16:54
BKV

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Népszabadságban ma (2016. január 15.) megjelent, »Metró nélkül kell megúszni a vizes vb-t« c. cikkben az újságíró féligazságokat, téves információkat tár az olvasók elé.

Az M3 metróvonal rekonstrukciója a tervek szerint uniós forrásból, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretében valósul meg. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. december elején tette közzé az IKOP támogatás pályázati kiírását. A BKV Zrt. a felhívás alapján decemberben benyújtotta támogatási kérelmét. Jelenleg folyamatban van a támogatási kérelem hatóság általi felülvizsgálata, és ezzel párhuzamosan történik a beruházás műszaki előkészítése. A tervezési feladatokat a FŐMTERV Zrt. – UVATERV Zrt. tervezői konzorcium végzi, a tendertervek készítése a véglegesítés fázisában tart. Az építési költségek tartalmazzák a 3-as metróvonal teljes körű felújítását és a részleges akadálymentesítés költségeit is. Az Európai Uniós finanszírozásnak nem feltétele a teljes akadálymentesítés megvalósulása. A műszaki felülvizsgálat alapján a Nagyvárad tér - Üllői út felszíni bontásával járó szigetelés javítását a födém szerkezet állapota nem indokolja. A Corvin negyednél négy felvonó kerül beépítésre a tervek szerint. Egyébként soha senki nem mondta, hogy az M3 metró infrastruktúra-felújítása 2017 nyarán befejezhető. Ez a tény nem akadályozza a 2017. évi vizes vb zavartalan lebonyolítását.

(közlemény)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. április 03. 19:50
Nem is vette senki komolyan a Népszabadságot, vagy aki így tett megint átverték!
balbako_
2016. április 03. 19:50
Időközi választás volt Szolnokon. Napokig sulykolta az Index, hogy no, most majd meglátjuk igazak e a közvélemény-kutatási adatok. Simán nyert a Fideszes jelölt, akkor azt találták ki, hogy korábban 500 szavazattal, most csak 200-al nyert, ergo jön fölfelé a baloldal meg a Jobbik. Azt nem tartották oknak, hogy harmadannyi választó jelent meg, lévén, hogy közbenső választás volt. Ebből levonni semmit nem lehet a támogatottság növekménye, vagy csökkenése okán. Azaz egy következtetés van, a Fidesz sima győzelme.
di maggio
2016. január 21. 09:04
A Népszabó Tellerezet egyet.
Max Wünsche
2016. január 16. 23:14
Nincs lejjebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik