Százezrek nézik a kamuhíreket közlő blogokat, oldalakat

2016. február 02. 17:13

A gyakran féligazságokat, nem ritkán teljes ostobaságokat és álhíreket közlő oldalak óvatos becslések szerint is csak Magyarországon százezreket érnek el naponta, sőt olykor a milliós nagyságrendről sem túlzás beszélni.

2016. február 02. 17:13
Kovács Dániel
Alfahír

„A gyakran féligazságokat, nem ritkán teljes ostobaságokat és álhíreket közlő oldalak óvatos becslések szerint is csak Magyarországon százezreket érnek el naponta, sőt olykor a milliós nagyságrendről sem túlzás beszélni. Nem szívesen mondom, hogy elképesztő, megdöbbentő, vagy felháborodva tapasztaltam, mert még úgy érezném magam, mint egy pártközlemény, de az biztos, hogy semmiképp sem örvendetes jelenség.

A mérgezett sónak, népvándorlást meg népirtást okozó időjárás-manipulálásnak, gombnyomásra embert ölő, tudatmódosításra képes, bőr alá ültetett chipeknek, eltitkolt ingyenes energiaforrásoknak, chemtrailező repülőknek és a többi hasonlónak évtizedes szakirodalma van, a jelenségen nem lepődünk meg, a megsárgult firkálmányok a szatyrokból már rég az internet nem túl bizalomgerjesztő zugának még kevésbé bizalomgerjesztő nevű oldalaira (bónusz: gportal, eoldal, mindenkilapja végződés) költöztek , korábban négy színt, öt betűméretet és három betűtípust tartalmazó köremailekben, ma Facebook-megosztások révén terjednek mindenhol.

Különbség, hogy míg korábban kizárólag mókus- és alufóliasapka, de legalábbis a vonatkozó kamuszakirodalom többéves tanulmányozása, illetőleg a témába vágó külföldi, feliratozott, zavaros, rémisztően hosszú YouTube-videók ismerete és aggasztó elhivatottság jellemezte ezek terjesztőit, ma már egyszerű ügyeskedők járnak az élen, egy hasonló oldalt összedobni nem kerül túl nagy munkabefektetésbe, a zavaros teóriák mellett meg jól futhatnak a Nyomj egy lájkot, ha te is imádod a túrórudit, El fogsz képedni, ha megnézed, mit viselt ez a macska a strandon-posztok is, garantált a népszerűség, jól fizet a Google Adsense, ha még jobbak vagyunk, akár egy-egy fix hirdető is. (A legprofibb, egyben legijesztőbb ilyen oldal a Mindenegybenblog, nevét meg nem hazudtolva tényleg sikerül odapakolni minden hulladéktartalmat, Fb-oldaluk jelenleg 580 ezer követővel bír.)”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betabeta
2018. február 06. 21:58
Ez tényleg hülye cikk. Miközben Mindenegybenblog-ot hozza fel fikázandónak, az indexen sokkal több "tudományos igényű" megfontolt hazug álhírt látok, mint ott. Legutóbb 5 oldalas cikk volt komoly elemzésekkel, arról,h milyen hibát követ el Mo, h a kistigriseket utánozza.. (ÉS HONNAN SZEDDÉK??)
balbako_
2016. április 15. 09:13
Index, 444 kamuhírek.
kmzs232
2016. február 10. 00:03
hülye kovacs
kmzs232
2016. február 10. 00:00
nagyon hülye kovacs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik