Helyreigazítás – Kommunista titkosszolga a haveri őrkutyáknál

2016. február 12. 17:21

Toronyház
Tutiblog

Valótlanul híreszteltük, hogy Tordai Csaba közvetett üzleti kapcsolatban áll az 1989 végéig a Belügyminisztérium III/II-2. osztályt vezető ifj. Apró Antallal.

Tordai Csaba kérésére a következő helyreigazítást tesszük közzé az alább szemlézett vélemény kapcsán:

„Valótlanul híreszteltük, hogy Tordai Csaba közvetett üzleti kapcsolatban áll az 1989 végéig a Belügyminisztérium III/II-2. osztályt vezető ifj. Apró Antallal.”
 

Elnézést kérünk az érintettektől.

 

Nincs azzal semmi baj, ha magát ellenzékinek feltüntető sajtóorgánum felhívja a figyelmet a kormányzat hibáira, anomáliáira, és mindezeket akár korrupciónak is nevezheti, elvégre a korrupció az újságírás kiskutyája – mindent el lehet vele adni, még az Átlátszóponthut is. Azonban az Átlászó mindezt a független, civil kontroll mázával önti le, miközben – most vegyenek nagy levegőt – közük nincs a függetlenséghez.

Persze az atlatszo.hu impresszumában, az együttműködő partnerek között számos civil, jogvédő, miegymás szervezet szerepel, de persze a munkatársak között egy volt szocialista politikus is feltűnik, így a függetlenség látszata már első ránézésre sem stimmel.

Csak, hogy tiszta legyen a kép: Tordai Csaba előbb a Medgyessy-, majd a Gyurcsány- és a Bajnai kormányokban dolgozott, utóbbiban egészen a MeH államtitkári posztjáig vitte. Aztán Bajnaival közösen összehozták a Haza és Haladás Alapítványt, amely egyik alapítója volt a később a választásokon induló Együtt 2014 Pártot. Tordai mindeközben, és nyilván a függetlenség és civilség jegyében beszállt az Átlátszóba is, amelynek a mai napig a jogi munkacsoportjának tagja, de ami fontosabb, a portált kiadó atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. egyik tulajdonosa is.

Hogy is vagyunk akkor a függetlenség és a tulajdonos (politikai) érdeke körüli dolgokkal?

Az Opten cégtára szerint Tordai az Átlátszón kívül még három cégben érdekelt, így abban a TMC First Tanácsadó Kft.-ben is, amelynek egyik tulajdonosa Oszkó Péter, a Bajnai-kormány, éppen a 700 milliós házát áruló egykori pénzügyminisztere is. Szóval még egy szocialista politikus….

De a TMC First egyébként nem is emiatt érdekes, hanem azért, mert tagja egy Civil Support Nonprofit Kft.-nek. Utóbbi társaság, a honlapja szerint a társadalmi célú szervezetek fejlesztésén ügyködik, azok hatásnöveléséért dolgozik. Zárójelben meg kell jegyezni, ez a hatásnövelő szervezetfejlesztés a magyar nonprofit szektor és a közbeszerzések gyakorlata alapján a pénzlenyúlda kezdőknek című társasjáték.

De tételezzük fel, tényleg a szervezetfejlesztésben, stratégiák kidolgozásában is segítenek, nem csak lepapírozni a tengerentúli és hazai demokráciafejlesztő pénzeket, akkor viszont illene kissé körültekintőbben kiválasztani azokat a szervezetfejlesztő tanácsadókat! A »segítők« között ugyanis megtalálhatjuk ifjabb Apró Antalt is, legalábbis az egyik vállalkozását, a MONTANA Tudásmenedzsment Rendszerintegrátor és Szoftverfejlesztő Kft-t. Igen. Arról az ifjabb Apró Antalról beszélünk, aki 1989 végéig a BM III/II-2. osztály vezetője, nem mellesleg Gyurcsány Ferenc anyósának, Apró Piroskának a testvére.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/20326