Néprabság

2016. október 09. 11:33

Valóban van valami groteszk abban, hogy az MDP és az MSZMP egykori központi lapjának beszántása válik a sajtószabadság elleni támadás szimbólumává. De a tény ettől még tény marad.

2016. október 09. 11:33
Hont András
Hont András
HVG

„Valóban van valami groteszk abban, hogy az MDP és az MSZMP egykori központi lapjának beszántása válik a sajtószabadság elleni támadás szimbólumává. De a tény ettől még tény marad: igen, a Népszabadságnak mint újságnak a megszüntetése komor határkő azon az úton, amelynek vége a magyar sajtó szabadságának teljes elsorvasztása.


Lehet tökfölösleges lamentálásba fogni az üzlet természetéről, meglehet hallgatni a fontoskodó, rózsaszín inges lótifutikat, amint veszteségről, portfólióról, stratégiai irányváltásról és piacról handabandáznak – csak éppen minek? Minden ilyen jellegű eszmefuttatás már a kiindulási alapnál bukik, hogy tudniillik Magyarországon létezik olyasmi, hogy médiapiac. Az érvényesüléshez ugyanis nem fölkészültségre, szorgalomra, innovációra, szerencsére és tőkére van szükség, hanem nyelvre és a szakmai követelmények totális figyelmen kívül hagyására. Nyilván a folyamat nem tegnap kezdődött, a rendszerváltás médiarendszerének eleve súlyos fogyatékosságai voltak, a versenyt mindvégig torzították a nyílt politikai beavatkozások, a nagy állami vagy állammal üzletelő cégek manipulációi, és természetesen voltak elkényelmesedett, a múltból itt ragadt, változtatni képtelen tulajdonosok, meg a zavarosból föltűnő, percnek élő, inkompetens menedzserek. Lehet ezekről is értekezni, csak nem akkor, amikor családok százainak megélhetése kerül veszélybe pusztán azért, mert tisztességes újságírók végezni próbálták a munkájukat. Hiszen a konkrét történet sem a gazdaságról, a piaci logikáról szól, hanem a hatalomról és kiszolgálóiról.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bölcs Ész
2016. november 27. 05:36
Hont Bandi anno fideszes önkormányzat képiselő volt, majd megsértődött a Fidesz vezetésére. Ezután - gerinc híján - felcsapott ballib "újságírónak". Az ilyen könyegforgatókat sehol nem becsülik. Sem a régi közössége, sem az új gazdái nem tartják semmire..
booborék
2016. október 17. 18:36
Az ellenzéktől ezúton kérnénk egy pontos tájékoztatást, hogy az idén hanyadszor lett vége a sajtószabadságnak hazánkban, mert már elvesztettük a fonalat.
puszika
2016. október 15. 19:33
Volt!!!
bölcsuhú
2016. október 13. 18:35
Az a groteszk te hülye, hogy a saját saratokat megint másra, most a kormányra, akarjátok kenni! Ki kellett volna vegye, előfizessen a szennylapjaitokra (beleértve a HVG-t is!)? A jobbosok? Ki kellene állja a veszteséget miattatok? Miért adta el a pártotok a lapot, ja mert ráfizetéses volt. S ez tegnap derült ki számotokra? A tulaj okos volt, hogy be se engedi a csürhét a telephelyre. Mindenhez odaláncolnák magukat, éhségsztrájkolnának, törnének-zúznának, mint a ligetvédők, talán még a kéményre is felmászbnának fészket rakni! Voltál az este a Kossuth téren? Miért égettetek Magyar Időket? Miért orbánoztatok? Miért szidtátok a kormányt? Miért nem Becsbe mentetek a tulajhoz? Ti nagyon függetlenek (az igazságtól!)!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik