Elhagyom az újságírói pályát

2016. december 01. 17:42

Főszerkesztőként felelősséget érzek a Népszabadság bezárásáért, emiatt – 22 év, abból 15 népszabadságos esztendő után – elhagyom a pályát.

2016. december 01. 17:42
Murányi András
Facebook

„November 30-án, a Népszabadság-kollektíva távozása után – közös megegyezéssel – magam is eljöttem a Mediaworkstől. Kemény, megrázó, szürreális másfél hónap volt, amelynek kiindulópontja máig indokolhatatlan: október 8-án kiiktatták a legolvasottabb, új minőséget hozó, szakmai és vizuális megújulása folytán példányszámát (példátlanul) megtartó közéleti napilapot, továbbá szintén felívelő pályára álló digitális kiadását. A legalábbis speciálisnak minősíthető hazai viszonyok és viszonyrendszerek közepette jelenleg nincs esély arra, hogy a Népszabadság csapata együtt maradjon – az a konstrukció, amelyen potenciális külföldi és magyar befektetővel dolgoztunk, e pillanatban nem valósulhat meg –, így a tárgyalássorozat végén elsősorban arra van lehetőség: a lap korábbi munkavállalóinak egy (nagyobb) csoportja másutt folytassa munkáját. Főszerkesztőként felelősséget érzek a Népszabadság bezárásáért, emiatt – 22 év, abból 15 népszabadságos esztendő után – elhagyom a pályát. Köszönöm, köszönjük 30 000 előfizetőnk és több ezer utcai vásárlónk kitartását, szimpátiáját, szolidaritását, s köszönöm, köszönjük a támogatását azoknak – Magyarországon és a határon túl –, akik október 8. után mellettünk voltak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petkó Zsigmond
2021. április 19. 18:24
Nállunk a szomsziedba a Dienes má nem birgya a trágyázást, annak segithetnié kicsint. Ekkeveset fizetne is a Dienes, lehet jobban járná mint a hazudozássa a zujságba. Kosutucca harminhat, átalába othun szok lennyi vagya Dienes, vagya Gizi.
Petkó Zsigmond
2021. április 19. 18:24
Az a negyvenezer olvasó az OPNI-t indokolja inkább, szerintem.
kálmi
2017. március 19. 15:00
Ez így igaz, csak sajnos ma a legnagyobb agymosást az internet nyitólapjai végzik. Mind a Starlap mind a Juno pl. szinte kizárólag balos lapokat szemléz,és kizárólag a kormány tevékenységét negatívan kritizáló cikkeket. Nem csodálom, ha a balosok ennyire spannoltak, mert a szájukba rágják minden hírrel, hogy itt a világvége, Orbán és a kormány korrupt, ellene tesz mindennek ami jó és ésszerű. Ezeket a nyitó oldalakat vegye meg már végre valaki!
haj rá
2017. március 16. 20:38
Alijázni ,büdös zsidajok!!Ajvé,Salome,Solomon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik