Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Vége
2016. december 12. 18:44

Nem indítja újra a Népszabadságot a Mediaworks. A kiadó igazgatósága az indoklás szerint nem látta sem racionális lehetőségét, sem gazdasági megalapozottságát a napilap újraindításának.

A tájékoztatás szerint a cég egyszemélyes leányvállalata, az Opimus Press Zrt. felkérésére a 100 százalékos tulajdonában álló Mediaworks Hungary Zrt. igazgatósága megvizsgálta a Népszabadság újraindításának lehetőségét. Az igazgatóság „nem látta sem racionális lehetőségét, sem gazdasági megalapozottságát a Népszabadság című napilap” újraindításának.

A Mediaworks kiadó október 8-án jelentette be, hogy felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, aminek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

Október 25-én a Mediaworks addigi tulajdonosa, a Vienna Capital Partners eladta a céget a sajtó által Mészáros Lőrinc-érdekeltségként emlegetett Opimus Press Zrt.-nek. (MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/27078


Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintEgy vezérkomment?

Válaszok:
adam | 2016. december 12. 19:12
Apáczai | 2016. december 12. 20:10

Micsoda? De hiszen hónapok óta ettől zengett az ellenzéki sajtó...


Mi a kérdés?

Mert az enyém például az lenne, hogy miként fordulhat elő, hogy a teljes ellenzéki propagandagépezet október eleje óta kész tényként csámcsogott azon, hogy kormánypárti Népszabadság lesz majd kiadva...

... na nem baj, ma estétől el kezdik rágni az újabb gumicsontot. :)


Pàr hét alatt kiderült Nèpszabó nélkül mèg jobb az élet


A Völkischer Beobachterért is milyen kár volt, ugye?


Ha a Népszabadságot újraindítanák kormánypárti tartalommal, az adott körök számára politikai öncsonkítással érne fel s egyben adott célok teljes beismerését jelentené.

Ha adott számú médiaforrás már rendelkezésre áll országos irányokban, akkor ott politikailag nem egy újabb forrás beizzítása képezhet politikai hozadékot a hatalmi küzdelmekben, hanem az, ha adott információk megjelenésének lehetőségei csökkentésre kerülnek.

Laikusként is megfogalmazódik a kérdés: Vajon egy befektetés előtt, egy vásárláson gondolkozó cég nem végez információgyűjtést, kiértékelést, nem mérlegel vásárlás előtt? Mire alapozható egy adott esetben veszteséget termelő újság megvételi szándéka, ha nincs olyan pénzügyi információ, terv, ami kalkulál az adottságokkal? Vagy lehetséges, hogy szimpla úri huncutságról beszélhetünk, amikor "a sajtó által Mészáros Lőrinc-érdekeltségként emlegetett Opimus Press Zrt. forrásokat biztosít és felvásárolja a Népszabadságot? Lehetséges lenne, hogy nem profittermelő tevékenység képezte a célokat? A rendelkezésre álló információk tükrében, minek mekkora a valószínűsége?Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó