Nem indul újra kormánypárti tartalommal a Népszabadság

2016. december 12. 18:44

Nem indítja újra a Népszabadságot a Mediaworks. A kiadó igazgatósága az indoklás szerint nem látta sem racionális lehetőségét, sem gazdasági megalapozottságát a napilap újraindításának.

2016. december 12. 18:44

A tájékoztatás szerint a cég egyszemélyes leányvállalata, az Opimus Press Zrt. felkérésére a 100 százalékos tulajdonában álló Mediaworks Hungary Zrt. igazgatósága megvizsgálta a Népszabadság újraindításának lehetőségét. Az igazgatóság „nem látta sem racionális lehetőségét, sem gazdasági megalapozottságát a Népszabadság című napilap” újraindításának.

A Mediaworks kiadó október 8-án jelentette be, hogy felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, aminek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

Október 25-én a Mediaworks addigi tulajdonosa, a Vienna Capital Partners eladta a céget a sajtó által Mészáros Lőrinc-érdekeltségként emlegetett Opimus Press Zrt.-nek. (MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2019. november 10. 16:23
A leánykori nevén, Szabad Nép, ezek szerint kimúlt, nem a kormány és pláne nem is Orbán miniszterelnök által, de a magukat álnéven nem kommunistáknak hitetni szándékozottaktól nehéz lesz megszabadulni.
Bölcs Ész
2017. május 17. 12:49
Remélem, hasonló sors vár a másik komcsi napilapra, a NépszaRára is.
Bölcs Ész
2017. május 17. 12:48
„A kommunizmus megbukott minden értelemben, de a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a meztelen életét és a zsákmányt.” - Márai Sándor
frivol824@gmail.com
2017. január 17. 21:46
A hülyék miért nem a rakott palacsinta receptjével hozakodtak elő? Akkor még mindig békésen sütögethetnék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik