Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2016. december 13. 18:52

A Mediaworks döntése értelmében a megszüntetett Népszabadság hírportálja, a nol.hu tekintettel sajtótörténeti értékére a továbbiakban ingyenes, bárki számára hozzáférhető archívumként üzemel majd.

A Mediaworks az MTI-nek küldött közleményében felidézte: a Mediaworks vezetősége előzőleg a Népszabadság megszüntetésére tett javaslatot tulajdonosának, az Opimus Press Zrt.-nek, amely azt jóváhagyólag tudomásul vette. Az elmúlt hetekben a Népszabadság szerkesztőségének tagjai közös megegyezéssel távoztak a kiadótól, tették hozzá.

A Mediaworks kiadó október 8-án jelentette be, hogy felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig. A kiadó akkori döntését közleményében azzal indokolta, hogy a Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, aminek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

Október 25-én a Mediaworks addigi tulajdonosa, a Vienna Capital Partners eladta a céget az Opimus Press Zrt.-nek. Az Opimus hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölte, hogy a Mediaworks nem indítja újra a Népszabadságot. Azt írták: a Mediaworks Hungary Zrt. igazgatósága nem látja sem racionális lehetőségét, sem gazdasági megalapozottságát a Népszabadság című napilap újraindításának. A nol.hu kedd délután már elérhető volt.

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/27112


Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintSajtótörténeti érték?
Inkább mementó. A szoclib szennykanális működése és bukása címmel.

Válaszok:
avmanster | 2016. december 14. 01:17

Eddig is megvoltam nélküle. Azt hiszem, Bangóné és Kálmán Olga nélkül is kibírom majd valahogy.

Válaszok:
moricka13 | 2016. december 14. 06:57


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó