Orbán-hamisítás

Szigorítottak és vizsgálják, ki hekkelte meg Orbán mondatait

2016. december 26. 12:33

„Nem csak a pedagógusok bére, hanem a kórházi hullák száma is emelkedik” – a Fejér Megyei Hírlapban efféle betoldásokkal jelent meg az interjú, amelyet az immár a Mediaworks-höz tartozó Pannon Lapok Társasága készített Orbán Viktorral. A PLT elnézést kér, vizsgál és szigorít.

 Közleményben kért elnézést a Pannon Lapok, amiért „ismeretlenek” meghamisították Orbán Viktorral készített interjújukat. A vidéki lapcsoportból konkrétan a nyomtatott Fejér Megyei Hírlap adott olyanokat a Orbán szájába, amiket a miniszterelnök nem mondott.

Az RTL Klub híradója telefonon érte utol a lapot kiadó Pannon Lapok Társaságának ügyvezető igazgatóját, Kázmér Juditot, aki a televíziónak azt mondta, támadás érte őket: vagy egy dolgozó volt, vagy kívülről hekkelték meg a számítógépes rendszerüket. Ezt továbbra is vizsgálják, és bár vannak részeredményeik, azonban azt nem feltétlenül szánják a nyilvánosságnak. Legalábbis Kázmér úgy fogalmazott: „nem érezzük úgy, hogy a nyilvánosság elé tudunk lépni ezekkel az eredményekkel”.

A híradóban elmondták, a lapkiadónál szigorítottak a belső rendszeren. A miniszterelnök sajtósa nem szeretett volna reagálni a megváltoztatott interjúra.

Az eltérések az eredeti interjúhoz képest a következők voltak (a betoldásokat, amelyeket a miniszterelnök a valóságban nem mondott, dőlttel, kövérrel jelöljük):

- „Nem csak a pedagógusok bére, hanem a kórházi hullák száma is emelkedik

- „Magyarország azért stabil ország a forrongó nyugati világban, mert mi kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket

- „...minél többen találjanak vissza a karácsony pogány értelméhez.

- „A korrupciós vád mint lejárató politikai eszköz teljes mértékben megszokottá vált. Mi is használjuk.”

 
A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/27409