Nevezzék át a köztévét Migráns 1-re!

2016. december 30. 10:45

Vajnai Attila
Európai Baloldal

Az immár szélsőjobboldalivá vált közmédia nevében megtévesztő a magyarra utaló „M" betű, ajánljuk, nevezzék át a csatornát Migráns 1-re, hiszen a műsoridő jelentős részét csak a menekültekkel kapcsolatos propagandisztikus „híradások" töltik ki.

„A Fidesz által megszállva tartott közmédia M1 »hírcsatornája« lényegében a párt szócsövévé vált, amely propagandaháborút folytat a lakosság tudatának megszállásáért is.

A menekültkérdést félelemkontrollra, bűnbakteremtésre, ellenségkép kreálására és a komoly problémákról való figyelemelterelésre kihasználó szélsőjobboldali média óriási károkat okoz hazánknak, hiszen az elcsorbított tudatok sokkal veszélyesebbek, mint maga a migráció. Hazánkban menekültek egyetlen erőszakos bűncselekményt sem követtek el, miközben sorra kerülnek felszínre a médiában alig említett szélsőjobboldali terrorizmus megnyilvánulásai.

A bőnyi rendőrgyilkosság és a Magyarok Nyilai tagjainak első fokú ítélete terrorizmus vádjában is azt bizonyítja, hogy hazánkra nem a migránsok veszélyesek, hanem a jelenlegi antidemokratikus és embertömegeket megnyomorító rendszert védő fasiszta eszme.

Tekintve, hogy az immár szélsőjobboldalivá vált közmédia nevében megtévesztő a magyarra utaló »M« betű, ajánljuk, nevezzék át a csatornát Migráns 1-re, hiszen a műsoridő jelentős részét csak a menekültekkel kapcsolatos propagandisztikus »híradások« töltik ki, miközben egy szót sem szólnak a demokrácia leszereléséről, a tömeges fagyhalálról, az egészségügy tragikus helyzetéről, a gyermekéhezésről és a tömegnyomorról.”

*

Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnökének sajtóközleménye.

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/27461