Ha nem a tömöd a megfelelő zsebeket, vessél magadra

2017. január 5. 11:50

Varga G. Gábor
Facebook

Ha bárki azt hiszi, hogy mindezt csak mitugrász újságírókkal lehet megtenni, téved. Bárkitől elveszik az üzletét, másokat tönkretesznek, a legszegényebbek feje fölül a házat viszik el, mindegy.

„Szóval jogerősen kimondta a bíróság, hogy nem lehetett volna minket bezárni úgy, ahogy tették. ÉS? Hiszen be akartak minket zárni. Sehogy máshogy nem lehetett volna elérni, hogy megszűnjön a Népszabadság Online - NOL.hu, és ezét a célért még a nyilvánvaló és ordas törvénysértés is belefért. (Egy olyan, maghát üzletembernek nevező személynek, aki a hírek szerint éppen három megye napilapját kívánja megvenni.)

Következménye mindennek lesz-e?

Jelen állás szerint a látszat az, hogy Magyarországon a cél érdekében bármilyen törvénysértés megengedhető. Októberben velünk csinálta meg Pecina, holnap Veletek csinálja meg a blöffkriály, a kiskirály, a nagyúr, a fukszos gyerek, vagy bárki... Bárki. És ha bárki azt hiszi, hogy mindezt csak mitugrász újságírókkal lehet megtenni, Téved. Bárkitől elveszik az üzletét, másokat tönkretesznek, a legszegényebbek feje fölül a házat viszik el, mindegy. Bármit kitalálhatsz, megteheted, ha jó helyen barátkozol. Ha nem a tömöd a megfelelő zsebeket, vessél magadra. A törvények? Ne nevettesd ki magad, mert még jönnek a gazdasági indokok!

Szégyellje magát mindenki, aki részt vett benne, mondom, mindenki, és ízlelgesse a kifejezést: tör-vény-sér-tő. Csak szólok: ezután a bű-nö-ző szokott lenni a következő állomás!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/27561