Ha nem a tömöd a megfelelő zsebeket, vessél magadra

2017. január 05. 11:50

Ha bárki azt hiszi, hogy mindezt csak mitugrász újságírókkal lehet megtenni, téved. Bárkitől elveszik az üzletét, másokat tönkretesznek, a legszegényebbek feje fölül a házat viszik el, mindegy.

2017. január 05. 11:50
Varga G. Gábor
Facebook

„Szóval jogerősen kimondta a bíróság, hogy nem lehetett volna minket bezárni úgy, ahogy tették. ÉS? Hiszen be akartak minket zárni. Sehogy máshogy nem lehetett volna elérni, hogy megszűnjön a Népszabadság Online - NOL.hu, és ezét a célért még a nyilvánvaló és ordas törvénysértés is belefért. (Egy olyan, maghát üzletembernek nevező személynek, aki a hírek szerint éppen három megye napilapját kívánja megvenni.)

Következménye mindennek lesz-e?

Jelen állás szerint a látszat az, hogy Magyarországon a cél érdekében bármilyen törvénysértés megengedhető. Októberben velünk csinálta meg Pecina, holnap Veletek csinálja meg a blöffkriály, a kiskirály, a nagyúr, a fukszos gyerek, vagy bárki... Bárki. És ha bárki azt hiszi, hogy mindezt csak mitugrász újságírókkal lehet megtenni, Téved. Bárkitől elveszik az üzletét, másokat tönkretesznek, a legszegényebbek feje fölül a házat viszik el, mindegy. Bármit kitalálhatsz, megteheted, ha jó helyen barátkozol. Ha nem a tömöd a megfelelő zsebeket, vessél magadra. A törvények? Ne nevettesd ki magad, mert még jönnek a gazdasági indokok!

Szégyellje magát mindenki, aki részt vett benne, mondom, mindenki, és ízlelgesse a kifejezést: tör-vény-sér-tő. Csak szólok: ezután a bű-nö-ző szokott lenni a következő állomás!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. február 03. 18:39
Ez már a delírium tremens súlyos esete.
Text adósság
2017. január 24. 08:02
Ángyán elvtárs elbasztátok, van az így.
Valodi
2017. január 14. 00:42
Igen, vettünk! Mink, NERistákok! De azért maradtak nyitott kérdések: "Kétségtelenül hivatalos magyarázatra szorul és valószínűleg nem könnyű belátni, hogy ha már a kormányzati kommunikáció szerint „azé legyen a föld, aki megműveli”, akkor pl.: a nyertesek – Almássy Zoltán, Bodóék (Ágoston, Eszter és Zsuzsanna), Csikós Péterné, Duráczkyné Csikós Andrea Zsófia, Eppelék (Dániel Soma és Krisztián Péter), Fehér Zsolt, Nagyné Spahl Magdolna, Nagy Zoltán vagy éppen Tamási László – miként fogják a megszerzett 29 db, több mint 2.400 ha összterületű birtoktestet megművelni; hogyan fogják ezt az átlagosan 76 km-es távolságból, a Gellért hegyről, a Rózsadombról, a Rókahegyről, a Sashegyről vagy éppen a pesti lakótelepekről, Baracskán, Ercsiben, Gárdonyban, Igaron, Mezőfalván, Pusztaszabolcson, Seregélyesen, Szabadegyházán, Velencén vagy éppen Zichyújfaluban megtenni; Budapest elit kerületeinek vagy lakótelepeinek lakói miként minősülhettek a Velencei tó környékén, lakhelyüktől 46-118 km-es távolságban „helyben lakó földműves gazdának”, miközben a kormányhatározat a földterület 20 km-es körzetében minősíti az árverezőket szerzőképesnek; a fenti „családi gazdák”, a nyertes árverezők miként tudtak mezőgazdasági tevékenységükből (vagy ha nem abból, akkor miből tudtak) közel 4 milliárd – fejenként több mint 330 millió – Ft-ot földvásárlásra „félretenni”; ha pedig hitelből vásárolnák a földet, miként, milyen – a bankot is meggyőző – üzleti terv alapján, milyen rendkívüli – a jelenlegi szintet messze meghaladó – jövedelmezőségű mezőgazdasági tevékenységből gondolják a törlesztő részleteket lakhelyüktől 50-100 km-es távolságból kigazdálkodni? "
Valodi
2017. január 14. 00:41
Be kell látnom, így van...akkor basztuk el, amikor az első, szavazatért kuncsorgó fideszest nem vágtuk ki a nyakánál fogva, mint macskát szarni. De hát olyan szépen beszélt a vezérük! Elhittük neki, hogy EMBER... És ládd-e, most ők vágtak ki engem: "Ángyán pedig végre kilépett a Fidesz-frakcióból. Őszintén szólva éppen ideje volt. Én már egy éve kivágtam volna, hogy a lába se érje azt az immáron nem eladható földet. Most végre ment magától.” (Bayer Zsolt) Pedig hát: "A táblázat tényadatai alapján megállapítható, hogy az elárverezett 235 db, 6.748 ha összterületű birtoktestből - közel 13%-ot – összesen 30 db birtoktestet, 872 hektár területet – 8 külföldi illetve kettős állampolgár nyertes árverező szerezte meg; - közülük 1 fő brit, 7-en pedig osztrák származásúak, akik a 872 hektár területből 770 hektárt (88%-ot) kikiáltási áron, árverseny nélkül szereztek meg; - egy nyertes külföldi árverező átlagosan 3,8 db birtoktesthez, 109 hektár területhez jutott, amelyért 235 mFt-t, hektáronként 2 millió 156 ezer Ft. nyertes árajánlatot tett." http://kielegyenafold.hu/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik