Tízezer perc

2017. január 9. 08:52

Pallagi Ferenc
Bors

Az elkövető beírta magát a magyar sajtó történetébe, mint gyújtogató és szabotőr. Szégyellem, hogy egy szakmában dolgoztam vele! Orbán úr, elnézését kérem!

„Az újság szerkesztése katonai fegyelem alatti, zárt és ellenőrzött rendszer. Minden cikk írója csak javaslatot tesz a szerkesztőknek, hogy mit jelentessenek meg. Több szerkesztő is ellenőrzi, javítja, alakítja a leírtakat, míg létrejön a közlésre engedélyezett változat. Az egyszer már tovább­engedett szöveget visszavenni, és abba beleírni, szigorúan tilos! Az már bűncselekmény! A végső döntést a közlésről egy ember hozza, és övé a megjelentekért az összes felelősség is. Ez a zárt rendszer garantálja az újság hitelességét! Ez szavatolja az olvasónak, hogy a kinyomtatott szöveg hiteles, és tükrözi újságja készítőinek szándékait. Ennek a rendnek a megsértése a legnagyobb bűn, amit egy újság ellen el lehet követni, mert súlyosan rontja a lap hitelét.

Márpedig egy újság vagyona nem a bankban fekszik, hanem abban, hogy olvasói megbíznak benne. Aki ezt nem érti, az alkalmatlan bármiféle sajtóval kapcsolatos munkára, és önvédelemből azonnal ki kell rúgni. Persze egy kiadónál a felelősség ilyen esetben nem áll meg a szerkesztőség küszöbénél! Az elkövető beírta magát a magyar sajtó történetébe, mint gyújtogató és szabotőr. Szégyellem, hogy egy szakmában dolgoztam vele!

Orbán úr, elnézését kérem!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/27646