Mandula news

Nyugati Fény: új ellenzéki hírportál indul

2017. január 20. 14:33

Indul a Mandula híroldala: az eddig is működő, baloldali ellenzéki hangvételű Nyugati Fény blog hírportállá alakul.

A Hír24 arról ír: két évnyi működés után hírportállá alakult a 2015 januárjában létrehozott Nyugati Fény című blog. A nyugatifeny.hu hírportál főszerkesztője az a Mandula Viktor lett, aki eddig a blognak is a gazdája volt.

Mandula a lapnak így beszél a fejleményekről: „Aztán jött a 2016-os év, amikor a Fidesz totális háborút indított az ellenzéki média megmaradt foszlányai ellen. Elnémítani a kritikus hangokat – megzsarolni, felvásárolni, beszántani minden szerkesztőséget, amelyik nem a központi narancspropagandát szajkózza. Ekkor határoztam el, hogy megalkuvás helyett beleállok és egy olyan független, kritikus médiát fogok csinálni, amelynek eszményeit a legjobb tanáraimtól tanultam”.

A fenntartást közösségi finanszírozásból, azaz adományokból képzelik el.

A működésről így vall Mandula: „Tudjuk, hogy nem ebből fogunk meggazdagodni, nem is akarunk. Az összes haszonleső, gerinctelen igazodó már rég a Fidesz farpofái között lebzsel. Aki a mi oldalunkon akar érvényesülni, az úgyis becsületből, hitből csinálja. Ezért annak is nagyon-nagyon örülünk, ha a szerverbérlést, informatikust, technikai biszbaszokra valót összedobjátok. A tartalmat úgyis elköteleződésből gyártjuk.”

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/27939