Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2017. február 5. 08:49

A kormánysajtó a párt szemére veti, hogy náci, miközben szakmányban szólaltatják meg a Magyar Gárda volt tagjait vagy azokat a Jobbik-alapszervezeteket, amelyek épp a párt »cukisodása« (azaz nem kis részben korábbi antiszemita gyökereitől való eltávolodása) miatt vannak felháborodva.

„Január elején újraindult a Sajtóklub, a magyar jobboldal valaha legendás műsora, amely egykor hatalmas médiaellenszélben a kevesek egyikeként állt ki a konzervatív oldal mellett. Bár gyakran kezdetleges és esetlen, mégis fontos produkció volt a maga idejében. Felmelegítve kevésbé tűnik annak. Az azóta rangos karriert befutó, magas médiapozíciókban dolgozó résztvevők dohogása értelmetlennek tűnik, főképp, hogy amikor valamilyen kormánykritikus megjegyzés is felbukkan az adásban, azon villámgyorsan túllépnek, másra terelve a szót.

Legutóbb például felmerült, micsoda dolog, hogy Ungvári Tamás író 27 millió forintot kapott valamelyik minisztériumtól. Ez kétségtelenül érdekes kérdés; ám a műsorvezető nem ment bele, inkább tréfával igyekezett elütni a témát. »Az hagyján, de mit kapott Ungvári a sajátjaitól! Olvastátok?« – kérdezte, hogy aztán nagy és kedélyes göcögések közt megállapítsa: »Leszedték – göcgöc – szegény Tomi bácsiról a – göcgöc – szenteltvizet, már hogyha ez – hatásszünet – nem képzavar, ugye.«

Rég nevettünk ilyen jót! Talán két adással korábban, amikor a műsor másik résztvevője az MTI-t feddte meg, amiért késve – szombat helyett csak vasárnap – tudósított Udo Ulfkotte német újságíró halálhíréről. »Azt szeretném – hangzott a kommentár –, ha az MTI olyan embereket küldene Németországba, akik szombaton is dolgoznak.«

(...)

A hatalomközeli médiasztárok ráadásul abban az időszakban eresztik el adásról adásra ilyen témájú vicceiket, amikor a kormány épp minden felületen ádáz küzdelmet folytat legnagyobb politikai riválisával, a Jobbikkal. És ebben a küzdelemben nincsenek aggályai. Sajtójában a párt szemére veti, hogy náci, miközben szakmányban szólaltatják meg a Magyar Gárda volt tagjait vagy azokat a Jobbik-alapszervezeteket, amelyek épp a párt »cukisodása« (azaz nem kis részben korábbi antiszemita gyökereitől való eltávolodása) miatt vannak felháborodva. A rendelkezésükre álló médiafelületeken megturnéztatják Köves Slomót, az Egyesült Magyar Izraelita Hitközség vezető rabbiját, aki keményen leszedi a keresztvizet az egykor még durva zsidóellenes szövegektől sem mentes Jobbikról. (Kövest szolgálatkész nyilatkozókedve miatt a múlt héten a konkurens zsidó szervezet, a Mazsihisz vezetője, Heisler András »udvari zsidónak« nevezte.)

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/28282


Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintW.Sz. is azt gondol és ír az ország helyzetéről, amit (a tulaj) akar. De nem fogják érte szétkapkodni a lapot; meg, legnagyobb bánatukra, külföldi lapszemlék se citálják.

Válaszok:
Ellensúly | 2017. február 5. 12:06

A cikkíró hülyeségeket beszél.
Nem annak a szélsőségnek a felszámolásáról van szó, amelyet már akkor sem lett volna szabad megtűrni a párt környezetében, hanem a teljesen elvtelen hatakoméhségről és az ebből eredő hiteltelenségről.
A jobbiknak a magyarországi PC lebontásában elévülhetetlen érdemei vannak. Éppen ezeket az érdemeket teszi semmissé az új irányvonal, amely megkérdőjelezi valójában miben is hisz a pártvezetés. Per pillanat nem is kérdéses: a pénzben és a hatalomban bármi áron, bárkivel összeborulva.
Márpedig Isten mentsen attól, hogy ilyenek kezébe kerüljön a vezetés. A tagság nagyrésze pedig nem ezért állt a párt mögé.

Lehet mosdatni a szerecsent, de fekete marad.

Válaszok:
vaktyúk | 2017. február 5. 11:13
Rikki Harcos | 2017. február 6. 09:28

Kinek nem jó a Jobbik , ha nem szélsőséges?

Akár van rajta sapka, akár nem - a Fidesznek sehogy sem jó a Jobbikvaktyúk Hozzászóló kiszűrése 2017. február 3. 16:27
3
12
@Ellensúly
Akár van rajta sapka, akár nem - a Fidesznek sehogy sem jó a Jobbik


Igen ezen megy az ügyködés.Vonát akarják ellehetetleníteni .
Kinek nem jó az , ha a Jobbik nem szélsőséges?
A Fidesz azt akarja hogy az ellenfele ne rúgjon labdába.
akár van rajta sapka, akár nem - a Fidesznek sehogy sem jó a Jobbik


Az azonban biztos , hogy a párton belül oldani kell a feszültségeket.
Kinek nem jó a Jobbik , ha nem szélsőséges? Mit akarnak ezek az emberek , csoportok?
Mit akarnak a tiltakozó alapszervezetek?
Hogyan tovább Jobbik?
Vona lemondattatása ezen a ponton egy csőbehúzás, az ellenérdekelt felet szolgálja.
Van min megegyezni, készíteni kellene a programot , összerendezni a sorokat. A személyi vitákat a választások utánra érdemes halasztani ,ha addigra nem oldódik meg , nem rendeződik a helyzet.

Az országnak nem érdeke ,hogy teljesen legyengített állapotban legyen az ellenzék.

vaktyúk Hozzászóló kiszűrése 2017. február 3. 16:34
2
10
Szemünkben a kötőtű

Vegyük észre a vastag ideológiai befolyásolási kísérletet.


"Morvai Krisztina ráadásul a nyilvánosság elött is kritizálta Vona Gábor eddig teljesen kudarcos politikáját."

A szerző egy korábbi kritikára hivatkozik és helyből an block kudarcosnak minősíti Vona politikáját.

Ne veszítsük el a szemünket.
Józanul olvassuk a politikai híreket cikkeket.

http://mandiner.hu/cikk/201702..

Válaszok:
Tehetős Totó | 2017. február 5. 12:34

Lala

Tündér Lala

Ne ezen a néven szerepelj, ha ilyeneket írsz.

A Jobbik a szélspségességet akarja maga mögött hagyni és szeretné a jelenlegi rendszert megváltoztatni.

A Fidesznek meg nem jó egy erős ellenzéki párt.


A jelenlegi kormány valóban küzd a Jobbik ellen, amelyik pártot még az európai szélsőjobb sem fogad be. A magyarországi ballib viszont éppen lepaktálna a Jobbikkal, pusztán hatalom-magáhozragadási céllal. Ennyit az elvről, az antiszemitizmusról, a liberalizmusról, a következetességről, egyáltalán: a "baloldali", nem létező normalitásról.

Ez van, dédapád ostoba fajankó dédunokája, kedves Wekerle Szabolcs. Ő négyszer is kormányfő volt, a végén már remegett a keze, de még mindíg a nemzetét szolgálta; Te azzal szolgálnád az emlékét, ha egyszer már, valamelyik gyengécske írásodban, végre eltalálnád szarva közt a tőgyit.

Válaszok:
frivol | 2017. február 9. 00:19

Te barom. Legalább a Wikipédiát felütnéd, mielőtt pöntyögni kezdesz, ostoba. mert a helyzet ez:

"Württembergi eredetű sváb móri családból származott, akiknek II. József adott nemességet. Édesapja Wekerle Sándor (1811–1890), édesanyja Szép Antónia. 1877. szeptember 17-én a budapest-belvárosi főplébániatemplomban kötött házasságot Molnár Gizellával (1856–1936)."Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó