Vége

Megszűnik a Barikád

2017. február 9. 09:13

Anyagi okokra hivatkozva most csütörtökön jelenik meg utoljára a Jobbikhoz több szálon is kötődő Barikád nevű hetilap.

A Magyar Idők értesülései szerint megszűnik a Barikád hetilap, a most csütörtökön megjelenő lesz az utolsó szám, ezt a Jobbikhoz több szálon kötődő lap főszerkesztője, Pörzse Sándor is megerősítette a kormánypárti napilapnak.

Pörzse szerint a lap megszűnésének anyagi okai voltak: magasak a fenntartási költségek, nincsenek állami hirdetéseik és az előfizető is kevés. Hozzátette: nem teljesen kizárt, hogy online tovább él majd a lap. Bár azt nem mondta el, hogy ki döntött a Barikád megszűnéséről, azt leszögezte, hogy nem ő.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója, a lapot eddig komoly összeggel finanszírozó jobbikos pártalapítvány, a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke is anyagi okokkal indokolta a lap megszűnését. Elmondta: a kuratórium úgy döntött, hogy célszerűbb a Barikádra tavalyi évben fordított mintegy 18 millió forintot inkább z internetes nemzeti médiumok támogatására fordítani, így az Alfahír.hu és az N1TV fejlesztésére, mivel azok több embert érnek el.

A Magyar Idők ugyanakkor arról is ír egy meg nem nevezett, belső ügyekre rálátó forrásra hivatkozva, hogy a Barikád megszűnése logikus következménye a párt radikális múltjával való leszámolásnak.

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/28383