Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2017. február 11. 12:11

Megbüntette a TV2-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Tények hajléktalanokról szóló előző évi riportja miatt. A televízió öt és fél millió forintos bírságot kapott, valamint a hatóság közleményének megosztására kötelezték.

A PM, az Utcajogász Egyesület és egy magánszemély adott beadványt a TV2 előző év novemberében sugárzott hajléktalanokról szóló riportja miatt. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa megállapította, hogy a csatorna megsértette az emberi méltósághoz való jogot, mivel a hajléktalanokat megbélyegezték és egyoldalúan ábrázolták - számol be az Index.

A csatornára 5,5 millió forintot szabtak ki. A TV2-t a hatóságok az alábbi közleménynek a televízió honlapjain való megjelenítésére, valamint a Tények adásában való felolvasására is kötelezték.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa megállapította, hogy a TV2 csatornát üzemeltető TV2 Média Csoport Zrt. médiaszolgáltató a 2016. november 7-én sugárzott Tények című műsorszám »Bűz és mocsok az aluljárókban« riportjában megsértette az emberi méltóság tiszteletben tartását előíró, valamint a közösségek kirekesztését tilalmazó törvényi rendelkezéseket. A riport – lealacsonyító kifejezéseket használva – megbélyegzésre alkalmas képet vázolt a hajléktalanokról; olyan emberekként ábrázolta őket, akik elítélendően viselkednek, a többségi társadalmat puszta létezésük is zavarja.

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/28432


Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint"... olyan emberekként ábrázolta őket, akik elítélendően viselkednek, a többségi társadalmat puszta létezésük is zavarja.”

Akkor jó cím a Tények. Találó.
Engem az jobban zavar, hogy Vajna András a románoknak fizeti az adót a tvjei után. A " Magyarország erősödik" reklámmal Románia gazdagodik.


Az hová lett, hogy eltakarítják ezeket az utcáról? A hajléktalanok olyanok, mint a liberálisok. Akkor is türnünk kell őket, ha a gyomrunk fordul ki tőlük. Mert nekik joguk van hozzá. Nekünk pedig jogunk van a középkori utcaképhez.

Válaszok:
Counter | 2017. február 13. 10:58

Majd Andy kap némi (köz)pénzt a költségekre és le van tudva a dolog.


Bűz és mocsok van minden hajldéktalan környezetében.
Ez tény.
Az egyik boltos mondta nekem amikor megjegyeztem,hogy sajnálom őket: "tudja, mennyi pénz elisznak ezek minden nap?Abból más albérletben lakik."Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó