A jobboldalból hiányzik a humor

2017. március 2. 12:25

Ónodi György
Index

A jobboldalnak le van varrva a szája, és valahogy genetikailag nem működik az az izom, amitől az ember képes a mosolygásra. Interjú.

Mondta, hogy nem foglalhat állást politikailag, de azért a Heti Hetes úgy marad meg az emlékezet számára, mint a baloldali liberálisok közéleti műsora. Direkt ilyen vonalon kereste a szereplőket?

Akkor minek hívtam meg Fábryt? Vagy Tereskovát? Hát, ő Orbán-rajongó, akinek teljesen valós érzelmi kötődése van hozzá a festményein keresztül.

Oké, de azért az állandó szereplők túlnyomó többsége elég nyíltan állást foglalt egy politikai ideológia mellett.

Jó, akkor kimondom: Fábryn kívül nem ismerek jó humorral megáldott jobboldali előadóművészt. A jobboldalnak le van varrva a szája, és valahogy genetikailag nem működik az az izom, amitől az ember képes a mosolygásra.

Harrach Péternek például különösen ikonikus a nem mosolya.

Remek példa! De ellenpéldának ott van Semjén Zsolt, aki gyönyörűen tud nevetni. Kár, hogy csak akkor, amikor Orbán Viktor jót mond. Akkor viszont ugrál, tapsol, nevetgél. A parlamenti közvetítéseket pont ezért szeretem nézni, mert amikor mutatják Semjén Zsoltot, az nekem egy igazi élmény. Egy orgazmussal ér fel, amit ő művel.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/28829