Ha politikai nyomást éreznék, akkor felállnék

2017. március 29. 13:36

Politikai befolyást az én műsoromban nem tapasztalok, rám biztosan senki nem próbál semmilyen nyomást gyakorolni. Interjú.

2017. március 29. 13:36
Mészáros Antónia
Index

„Az ATV mennyire tekinthető független tévének?

Politikai befolyást az én műsoromban nem tapasztalok, rám biztosan senki nem próbál semmilyen nyomást gyakorolni. Különben nem is vállalnám. Azt sem gondolom, hogy a tévé irányt váltana. Elhangoztak ilyen vádak, de én úgy látom, hogy arra megyünk tovább, amerre eddig is mentünk.

Azt hív be, akit akar?

Igen. Szakmai vitáink lehetnek arról, hogy az adott témában ki a legmegfelelőbb vendég, de olyan előttem még biztosan nem hangzott el, hogy XY márpedig nem jöhet be.

Ha elhangozna, felállna?

Nem volt ilyen helyzet, ahogy olyan sem, hogy ezt vagy azt márpedig nem kérdezhetem meg. Szerintem nem is lesz, ezt őszintén remélem.  Azt nem mondom, hogy soha semmilyen szigorúan szakmai érvet nem tudnék elfogadni arra vonatkozóan, hogy valamilyen vendég, téma vagy kérdés miért nem való éppen a műsorunkba. Kollégák nyilván megvitathatnak ilyesmiket egymással, ez egy csapatjáték. De ha politikai nyomást éreznék, akkor felállnék, igen.

Az öncenzúra nem működik az ATV-nél? Azaz előre tudja, hogy XY úgysem megy át a vezetőségen, így meg sem hívja?

Nem hallottam arról, hogy a kollégáim tartanának ilyen tilalmaktól, és én sem találkoztam velük. Viszont előfordul, hogy valakit azért nem hívunk, amikor indokolt lenne, mert már százezerszer megpróbáltuk, és tudjuk, hogy úgysem teszi ki magát a kérdéseinknek. Én ezekben az esetekben is azon az állásponton vagyok, hogy hívjuk meg újra és újra és újra, hátha egyszer még meglepődünk. Matolcsy Györgyöt, Mészáros Lőrincet, Polt Pétert, Habony Árpádot vagy akár Orbán Viktort például elég sokszor hívtuk hiába, de már biztos nem vesszük a fáradságot minden egyes olyan napon, amikor lenne tőlük mit kérdezni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. február 22. 06:52
Nem mindegy, hogy ki hol érzi., van akinek ez csak egy langyos fuvallat ...Más: Mióta Sz'olga átvitorlázott a Közgéphez, azóta romlik a látásom? Egyik este Vona Antóniánál, másik este Sz'olgiczánál, majd Gedővári , s másnap ott, u tak galee...Made In USSSSSSSSSSSSR! Egymásra licitálnak. Normális ember ámulva(?) röhög!
balbako_
2017. május 19. 17:26
Elég nyomás szegénynek a tolvaj apja.
moricka13
2017. május 17. 09:58
M. Antónia politikai nyomás nélkül is a legfejlettebb, legtudatosabb, legaktívabb, legegységesebb típusa a manapság demokratának tituláltaknak, a papa Mészáros Tamás idejében kommunistának mondottaknak, sok-sok máshoz hasonlóan. Se perc alatt történnek azonban a tudatmódosulások, meghasonlások, színeváltozások, köpönyegfordítások, de még emlékezetkihagyások is. A sor hosszú, a legutóbbi idők példái : Simicska, volt és jelenlegi sleppjével együtt Németh P., Kálmán O. is/, Vona Gábor, Botka László. És van képük hozzá!
lalinagypapaa
2017. május 11. 08:20
Kedves Antónia.Sajnos nincs egy önnáló gondolatok a libeláris oldalon,ugyan az a szöveg,ugyan az a cinizmus.Szeretném ha egyszer a befogadó nemzetet,a magyarságot tisztességesen dicsérnéd a tetteiért és a tolarenciáért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik