Kitört az információs háború Magyarországon

2017. április 18. 19:58

Ami az elmúlt hónapokban történik a magyar médiában, és ami az elmúlt másfél-két hétben kicsúcsosodott, inkább aggasztó.

2017. április 18. 19:58
Kustánczi Norbert
24.hu

„Húsvét vasárnap délután volt, épp a legnagyobb lányomat próbáltam alvásra bírni. Nemrég születtek meg a kistestvérei, úgyhogy elég nehéz időszakot él át, sok könyörgés, meggyőzés, kedveskedés kell ahhoz, hogy a hiszti átalakuljon csendespihenővé. Már pár perce béke volt, egyenletes szuszogás, amikor megzörrent a telefonom. E-mail. Ránéztem és megláttam az egyik TV2-s riporter levelét, amelyben leírta, hogy egy CÖF-közlemény alapján anyagot készítenek a Tényekben, és emiatt érdeklődik, miként befolyásolja a 24.hu szerkesztőségét Soros György, és valóban politikai szándékot szolgálunk-e ki újságírás helyett.

Először elkezdtem nevetni (persze halkan), hogy tényleg, TÉNYLEG a TV2 kérdezi tőlünk, hogy újságírás helyett politikai szándékok alapján készítjük a tartalmainkat? PONT ŐK?! Akik karaktergyilkolnaklejáratnakbuziznakmegsértik az emberi méltóságotvégtelenül szakmaiatlanok és, valljuk be, bénák?

Ahogy próbáltam pumaként kisurranni a gyerekszobából (ez egy jó pár perces művelet), már nem találtam viccesnek a levelet. Ugyanis, ami az elmúlt hónapokban történik a magyar médiában, és ami az elmúlt másfél-két hétben kicsúcsosodott, inkább aggasztó. Pártállástól függetlenül. Mert ez már nem arról szól, hogy informáljuk, ellássuk hírekkel az embereket, szórakoztassunk, bemutassunk fontos társadalmi folyamatokat, elmagyarázzunk történéseket vagy vérmérsékletünkhöz és világlátásunkhoz mérten véleményt formáljunk. Hanem az emberek összezavarásáról, megtévesztéséről. A butításáról.

A putyini meg úgy általában mindenféle propaganda módszerei tetten érhetők a kormányközeli médiabirodalom mindennapos tevékenységében, kezdve az óriási Fidesz-médiumoktól (TV2, Origo, a Mediaworks regionális lapjai, közmédia) a kis- és közepes szereplőkön keresztül (Magyar Idők, Ripost, Lokál) a korcs vadhajtásokig (EchoTV, PestiSrácok, 888).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. február 22. 06:51
24huhahau
Pikkelő
2017. május 16. 22:19
Talán próbáld meg a nyomtatott sajtóban kihozni ezt az eredményt. Ha figyelembe veszed a példányszámot, gyakorlatilag 90% körüli fidesz fölényt kapsz. A többi területen is a felsorolásod a még nem fideszes címen futhat. Ezt liberális túlsúlynak hívni, ahhoz elég szél-jobbról kell nézni. Mondjuk Göbbels ekkor baloldali elhajló...
Aerion
2017. május 16. 22:19
2014-ben, amikor az ertéelklub híradója tematikus fordulatot vett, és én még javában az indexfórumra írtam nyitottak ott egy topikot, miszerint az ertéel végre igazi haradót készít. Az akkori és azóta tartó ertéel híradó egy szarral nem különb mint a mai tv2 híradója, cak éppen a hírek tálalási előjele más. Összefoglalva, az nem volt probléma, amikor az ertéel tematizálta a közvéleményt, mert az megfelelt a zombizsidó céloknak és értékeknek, de az, ha a pofájukba kapják amit ők szartak az éterbe, az megengedhetetlen. Üdv az általatok termetett valóságban, kustánczi!
pollip
2017. május 16. 22:18
A 24.hu nagyban hozzájárul a gyűlölet gerjesztéséhez, meg kell nézni a kommenteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik