Megállíthatatlan a szutyokbulvár

2017. május 4. 09:38

Buják Attila
168 Óra

A következő lépés a két szféra – a legbrutálisabb kutyabulvár és az állami hírszolgáltatás – összehangolása.

„Úgy tűnik, az állami hírszolgáltatás és a bulvár egyre inkább rezonál egymásra.

– Mi az, hogy rezonál? – értetlenkedik Hammer Ferenc. – Konkrétan ugyanazok írják.

A következő lépés a két szféra – a legbrutálisabb kutyabulvár és az állami hírszolgáltatás – összehangolása. A főpróbát most láthattuk. Az első árulkodó jel 2015 nyara volt, amikor létrejött a 888.hu. Első nagy dobása az MSZP akkori elnökének, Tóbiás Józsefnek a feleségéről megszerzett fotók közlése volt.

– Mit tegyünk? Magyarország most érkezett meg a »főáramba« – mondja Hammer Ferenc. – Most történt meg a váltás, a legszutykosabb bulvár és a politika tudatos összekapcsolása. Legszutykosabb alatt azokat az online felületeket értem, amelyek rendszeresen megfordulnak bíróságokon, rágalmazási perek hősei, lesipuskás fotók megrendelői. Műsorra tűznek mindent, ami az emberi méltóságot, az önbecsülést sérti. A folyamat nem Fidesz-függő, tényleg megállíthatatlan. Csak örülhetünk annak, hogy nem következett be korábban.

Az újító persze a kormánypárt volt. Hammer azt mondja, neki nincs baja sem a bulvárral, sem a politikai bulvárral, de ha mindez úgy valósul meg, hogy kormánynak a bulvárban sincs versenytársa, abból már komoly gond lesz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/30103