Politika és nyilvánosság

2017. május 13. 09:51

Ez tarthatatlan. A politikának szóba kell állnia a sajtóval. Bármelyik pártról, oldalról, bármelyik világnézetről, illetőleg bármelyik orgánumról legyen is szó.

2017. május 13. 09:51
Fokasz Oresztész
Magyar Nemzet

„Márpedig ha a politika ilyen iramban folytatja a züllést és a züllesztést, akkor finoman szólva is kérdéses, hogy meg tud-e állni, ha lehet, még a szakadék előtt. Számonkérhető tájékoztatás hiányában lábra kaphatnak az ellenőrizetlen rémhírek. S ahogy az ingerküszöb emelkedik, úgy lépünk át korábban átléphetetlennek hitt határokat, úgy lesznek semmivé egykor örök érvényűnek gondolt normák, értékek. Ha így megy tovább, akkor a közbizalom kibírhatatlanul súlyos csapást szenvedhet el.

Ezért itt és most szögezzük le, ez tarthatatlan. A politikának szóba kell állnia a sajtóval. Bármelyik pártról, oldalról, bármelyik világnézetről, illetőleg bármelyik orgánumról legyen is szó. Nem lehet elégszer elmondani, hogy a média bojkottálásával nem az adott újságot, hírportált, tévét vagy rádiót bántják csupán, még ha nagyvonalúan túllépünk azon a kérdésen, miszerint egy demokráciában eleve mennyire megengedhető, hogy a politika ártani akarjon bizonyos szerkesztőségeknek. A legkevésbé sem. Az újságírók lehetetlen helyzetbe hozásával a fogyasztókat, az állampolgárokat, az adófizetőket, a választópolgárokat – konkrétan: önt, kedves olvasó – veszik semmibe, nézik levegőnek, amikor a média egy részétől megtagadják a tisztességes, elvárható mennyiségű és minőségű tájékoztatást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. február 22. 06:50
Ez az "MN" egy igazi gyűjtőhely lett! Ha egy épület lenne, akkor egy XIX. század végén elkészült eklektikus templomhoz hasonlítanám, de mivel nem az, ezért nincsen RÁJA szó. Túl csúnya jelzők jönnének...
balbako_
2017. május 30. 11:06
Momentán Botka fenyegetőzik a sajtó kizárásával.
balbako_
2017. május 30. 11:06
Aha! És mondana valamit a "független" sajtóról? (Olyan állat hol él?)
moricka13
2017. május 25. 14:33
Az MSZP begubózott, nem áll szóba, mert beszorult, mint a fejjel a kútba esett kutya. Botkájuk " demokratikusan" egy személyben akarja eldönteni, hogy ki a felelős és ki nem saját soraikból, de a mérhető és mérhetetlen, sőt álcivil Orbán-buktatók közül is a kétszeri 2/3-ért. Utána rögtön a boldog jövőbe vezetne bennünket. KÖZBEN AZ Ő FELELŐSSÉGE AZ ELSŐ TÍZBEN VAN, AKKOR MIRŐL BESZÉLÜNK?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik