A szabad sajtót csak a szabad polgárok támogatása mentheti meg

2017. május 19. 11:30

Csak 10 ezer olyan szabad polgár kellene, aki politikai nézetkülönbséget, különvéleményt félretéve támogatja az olyan lapokat, amelyek az állampolgároktól és támogatásuktól akarnak függeni, nem oligarcháktól, nem pártoktól, nem az államhatalomtól.

2017. május 19. 11:30
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Új szint van a pártoktól és politikai befolyásra is törő tőkés szereplőktől független, szabad média támadásában, így nekünk, állampolgároknak is szintet kell lépnünk abban, ahogy a szabad média intézményeit támogatjuk.

Persze nem csupán a kormányzati és hirdetői nyomás hozza kellemetlen helyzetbe a szerkesztőségeket, hanem az a nemzetközi trend is, hogy a monopolhelyzetben lévő, a tartalmakat és a hirdetőket beszippantó nagy techcégek mint a Google és a Facebook egyre többet szívnak el a reklámpiacból, és egyre kevesebb jut azoknak a médiacégeknek, akik a tartalmakat állítják elő.

Az, hogy a 444 elkezdett támogatókat gyűjteni, nem csupán a fenyegetettség ijesztő mértékét, és azt a trendet mutatja meg, ahogyan egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a médiacégek világszerte, hanem azt is, hogy van lehetőség a védekezésre. Az Átlátszó 4 éve, a Direkt36 és mi 2 éve léptünk arra az útra, hogy legalább zömében (a mi esetünkben 100%-ban) az olvasók pénzéből próbáljuk fenntartani lapjainkat.

És sok nem is kellene, csak 10 ezer olyan szabad polgár, aki politikai nézetkülönbséget, különvéleményt félretéve támogatja az olyan lapokat, amelyek az állampolgároktól és támogatásuktól akarnak függeni, nem oligarcháktól, nem pártoktól, nem az államhatalomtól. Amelyek saját kútfőből akarják végezni a munkájukat.

Ha lenne 10 ezer olyan ember, aki havonta legalább ezt a 4 médiaterméket támogatná egy ezressel, akkor nagyon jelentősen erősödne a független média helyzete Magyarországon!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. február 22. 06:50
Nyugodj!
alex.leopardi
2017. május 31. 09:48
a kutyám szabadabb mint maga,Jámbor,nincs láncon
kispufi
2017. május 31. 09:48
gondolom, te is előfizettél a hírlapra a gyurcsi-féle bojkott idején, "politikai nézetkülönbséget, különvéleményt félretéve". életszerű. egészen elképesztő ez a tipikus példa, mennyire nem tud ez a típus egy centit se túllátni saját magán.
Megtalálta
2017. május 30. 17:05
A Kettősmérce egy közéleti Napiszar. Nyilván nem lesz 10000 ember, aki "félreteszi" politikai nézeteit, és a Napiszart pénzeli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik