Nem vall európai mentalitásra, amit a Momentum csinált

2017. május 19. 19:35

Inkább a diktatúrákra jellemző, hogy egy politikai párt behatol az ő ügyeivel foglalkozó szerkesztőségbe, és az újságírókkal fenyegetőzik, számon kéri rajtuk az írásaikat. Interjú.

2017. május 19. 19:35
Kovács András
Kovács András
Figyelő

Magyarul készültél arra, hogy atrocitás érhet?

Szörnyű dolog, amikor egy újságírónak tartania kell valamitől, készülnie kell arra, hogy verbális, vagy akár fizikai támadás érheti. Igen, készültem erre, de inkább arra számítottam, hogy nyilvános közterületen ismernek fel és kezdik meg az akciójukat. Arra azért nem számítottam én sem, hogy a párt elnöke személyesen a szerkesztőségünkben tör rám.

De ha már ott volt, és fenyegetőzött, miért nem utasítottad vissza a rágalmait, vagy miért nem interjúvoltad meg ott rögtön?

Mint mondtam, alapvetően meglepett a szituáció, ami őszintén szólva nem vall európai mentalitásra. Inkább a diktatúrákra jellemző, hogy egy politikai párt behatol az ő ügyeivel foglalkozó szerkesztőségbe, és az újságírókkal fenyegetőzik, számon kéri rajtuk az írásaikat. Abban a pillanatban az volt a legjobb viselkedési forma, amit tanúsítottam. Kijelentettem, hogy nem járulok hozzá, hogy felvétel készüljön rólam, és munkaszerződésem szerint jártam el. Egyébként, ha valakivel beszélgetni akarok, interjút szeretnék vele készíteni, akkor időpontot egyeztetünk, mint civilizált embereknél szokás. Ez a helyzet másról szólt, hiszen a munkahelyemen, egy magánterületen kerestek fel, minden előzetes egyeztetés nélkül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. február 22. 06:50
Nem , Poetsch!
SonGoku nagyfaterja
2017. június 20. 03:33
Ez lesz a seggnyaló, bértollnokok sorsa? A papír zsebkendő eladásokat nem igazán fogja előmozdítani, valószínűsíthetően.
SonGoku nagyfaterja
2017. június 20. 03:33
Az NVInél már ott vannak kisgazdád rendfenntartói, azért már ne aggódj! Intézi a fradi secu.
SonGoku nagyfaterja
2017. június 20. 03:32
Mondjuk a tv székházat, csak most a fidi épp a védők szerepében lesz, nem a támadóékban. A rutin már megvan, esetleg kiküldik Máriuszt is 1-2 pofonért begyűjtésre talán jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik